#Allemaal Mensen - Brugge 2019

U bent hier

Home > Nieuws > #Allemaal Mensen - Brugge 2019

Mensen vluchten niet zomaar, ze gaan op de loop voor conflicten, ongelijkheid, armoede of klimaatverandering. Een groep Brugse organisaties werken samen om solidariteit en mensenrechten terug te brengen in het debat over migratie. 
Met de campagne #Allemaal Mensen zetten we in op een eerlijk debat, met aan waaier aan opinies en diverse stemmen. Allemaal welkom!

Een greep uit het aanbod (meer activiteiten vind je op www.allemaalmensenbrugge.be/activiteiten.html) :

 

BruggenbouwerS – Christophe Bush

Christophe Bush is criminoloog, algemeen directeur van Kazerne Dossin en expert dadergedrag bij collectief geweld. Hij legt uit hoe verschillen kunnen uitgroeien tot een onoverbrugbare kloof, en wat jij daar tegenin kan brengen.

zo 13 oktober om 11u in Brugge
€ 5 – code 19-8469

***

Bruggenbouwers – Cherif El Farri

Cherif El Farri is dialoogcoach, islamkenner en deradicaliseringsexpert. Hij spreekt klare taal over de geschiedenis en inhoud van de islam. Een ideale detox voor vooroordelen, misvattingen en cliché’s waarvan je niet eens wist dat je ze had!

zo 15 december om 11u in De Brug
€ 5 – code 19-8471

***

Anne Claeys over etnisch profileren 

Wanneer de politie je stopt omwille van je uiterlijk en niet om wat je hebt gedaan, is er sprake van etnisch profileren. Stereotypen of veronderstellingen zijn dan de aanleiding ipv een objectief bewijs . Anne Claeys (Amnesty International Vlaanderen) analyseert het fenomeen.

zo 20 oktober om 17u in Brugge
€ 8 – code 19-8484

***

Naima Charkaoui over racisme 

Racisme is niet alleen een maatschappelijk en politiek probleem. Het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we weinig bij stil. Schrijfster Naima Charkaoui legt uit hoe racisme de gezondheid  en persoonlijke groei schaadt. Ze geeft ook handvatten om de  weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. 

wo 23 oktober om 19u30 in V+ 
€ 5 – code 19-8350

***

Maijd Khalifeh – Herboren
VRT-journalist Majd Khalifeh kwam 14 jaar geleden in België aan. Zijn taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn eigenheid was teruggebracht tot één woord : ‘vluchteling’. Majd neemt je doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht, van nieuwkomer tot actieve burger.

wo 6 november om 20u in Brugge
gratis – code 19-8389

 

Alle info op www.allemaalmensenbrugge.be of facebook (Allemaalmensenbrugge).

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.