Bezoek aan het Hof Bladelin

U bent hier

Home > Bezoek aan het Hof Bladelin

Erfgoed Leeft!

Wanneer

wo, 28/10/2020 - 14:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2020-10-28 14:00:002020-10-28 16:00:00GMT+01:00Bezoek aan het Hof BladelinNaaldenstraat 19 8000 Brugge

Waar

Hof Bladelin
Naaldenstraat 19
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 18.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt enkele euro’s extra die wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 15.00
Sociale prijs - 3.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8911

Het Hof Bladelin is in zijn sierlijke eenvoud één van de prachtigste oude huizen in de Brugse binnenstad. Pieter Bladelin, de schatbewaarder van de orde van het Gulden Vlies, liet dit stadspaleis omstreeks 1440 bouwen. Het pand kwam in handen van de De Medici’s die het als bankfiliaal in handen gaven van Tommaso Portinari. Van de 16e tot de 19e eeuw bleef het Hof Bladelin in gebruik als adellijke woning. Vanaf 1816 komt het in handen van priester Leon de Foere die er kantscholen voor behoeftige jonge meisjes oprichtte en er de kloostercongregatie van OLV-Hemelvaart stichtte. Danny Goethals loodst je doorheen de geschiedenis van dit gaaf bewaarde gebouw.  

Praktische info:

We spreken af voor de ingang van Hof Bladelin. Op het programma staan een powerpointvoorstelling, koffietafel en een rondleiding in het gebouw. We beperken de groep tot 20 personen. Breng een mondmasker mee.

Over de begeleiding:

Danny Goethals heeft gedurende zijn loopbaan veel ervaring opgebouwd als vormingswerker thuiszorg, docent verpleegkunde en leidinggevende in de bejaardenzorg. Hij is coördinator van Hof Bladelin en daar ook reeds 35 jaar werkzaam in de bejaardenzorg voor de zusters. Bovendien is hij met veel plezier en inzet stadsgids en reisleider.

-

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.