Bezoek aan het Kasteel van Loppem

U bent hier

Home > Bezoek aan het Kasteel van Loppem

200 jaar architect Bethune

Wanneer

za, 27/03/2021 - 14:30 - 16:30
Voeg toe aan kalender2021-03-27 14:30:002021-03-27 16:30:00GMT+01:00Bezoek aan het Kasteel van LoppemSteenbrugsestraat 26 8210 Loppem

Waar

Kasteel van Loppem - Stichting J van Caloen
Steenbrugsestraat 26
8210 Loppem

Prijzen

Solidariteitsprijs - 10.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 21-9095

Het kasteel van Loppem is een neogotische parel uit 1859 waarvan architectuur en interieur volledig in de oorspronkelijke staat zijn behouden. Het kasteel herbergt een grote kunstcollectie en ligt in een park met vijvers en doolhof. Guido Gezelle was er een regelmatige gast, koning Albert logeerde er in oktober-november 1918 en tekende er de krijtlijnen van het na-oorlogse België. De gids laat je kennismaken met het kasteel en zijn rijke geschiedenis. Er is ook aandacht voor architect Jean-Baptiste Bethune, die 200 jaar geleden werd geboren. Hij gaf het kasteel een neogotisch karakter.


Praktische info:

Afspraakpunt: ingang kasteel (poortgebouw op het einde van het weggetje naast de autosnelweg).

Over de begeleiding:

Mia is de auteur van het boek 'De Brugse reien, de aders van de stad' en van de recente publicatie 'Het vloeibare goud, toerisme op en rond de Brugse reien'.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.