Bruggen bouwen met gevangenen. Gesprek met Geertrui Verdonck en Olivier Forges

U bent hier

Home > Bruggen bouwen met gevangenen. Gesprek met Geertrui Verdonck en Olivier Forges

Vredesweek 2020

Wanneer

di, 29/09/2020 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-09-29 19:30:002020-09-29 22:00:00GMT+01:00Bruggen bouwen met gevangenen. Gesprek met Geertrui Verdonck en Olivier ForgesSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Sociale prijs - 1.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-9011

Olivier Forges, als medewerker van Pax Christi Vlaanderen actief voor het thema detentie, werkt met 'Participatief Theater' in de gevangenissen. Hij vertelt over het doel van deze werkvorm en zijn ervaringen ermee. 

Geertrui Verdonck werkt al enkele jaren als aalmoezenier in de gevangenis van Brugge. Ze getuigt kort over leven en werk in de gevangenis en houdt een pleidooi voor zinvolle en menswaardige detentie. Vervolgens stelt ze enkele initiatieven voor waarbij bruggen tussen binnen en buiten worden geslagen. Dergelijke bruggen spelen immers een niet te onderschatten rol in de aanloop naar een succesvolle reïntegratie in de samenleving.  

Praktische info:

Wil je je meteen ook inschrijven voor het gesprek met Jan De Cock op 22 september? Dan betaal je de pakketprijs (standaardprijs 7€, sociale prijs 2€). Stuur een berichtje naar het secretariaat (regio.brugge@vormingplusbrugge.be).
https://www.vormingplus-brugge.be/bruggen-bouwen-met-gevangenen-gesprek-...

Partners:

Pax Christi Brugge
Diversiteitsdienst

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.