Bruggenbouwers: Patrick Loobuyck

U bent hier

Home > Bruggenbouwers: Patrick Loobuyck

Wanneer

zo, 10/11/2019 - 11:00 - 12:30
Voeg toe aan kalender2019-11-10 11:00:002019-11-10 12:30:00GMT+01:00Bruggenbouwers: Patrick LoobuyckHauwerstraat 3C 8000 Brugge

Waar

De Brug
Hauwerstraat 3C
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 19-8470

De lezingencyclus ‘Bruggenbouwers’ geeft een forum aan experten die een positief alternatief bieden voor polarisering, onverdraagzaamheid en verzuring. Als brugfiguren werken ze verbindend. Godsdienstwetenschapper en moraalfilosoof Patrick Loobuyck is een belangrijke stem in het publieke debat. Zijn stukken verschijnen o.a. in Knack, De Standaard, De Morgen en schuwen de controverse niet. Geen hokjesdenken voor deze man! Hij maakt ons wegwijs in de discussie over atheïsme, religie, humanisme en gedeelde waarden.Praktische info:

Je hoeft je niet in te schrijven.

Partners:

Huis van de Mens

Over de begeleiding:

Patrick Loobuyck studeerde godsdienstwetenschappen aan de KULeuven en Moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is momenteel als hoogleraar verbonden aan het Centrum Pieter Gillis van de Universiteit Antwerpen waar hij het vak Levensbeschouwing doceert. Hij is tevens als gastprofessor verbonden aan de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de UGent, waar hij o.a. politieke filosofie doceert. Zijn onderzoek focust op 'samenleven in een democratische, seculiere, multiculturele samenleving'.
Hij is de auteur van ondermeer deze boeken: Samenleven met gezond verstand (2017), Samenleven met overtuiging(en) (2015), De lokroep van IS (2015), Meer LEF in het onderwijs (2014), De seculiere samenleving (2013).

In het publiek debat is hij een gewaardeerde stem inzake ethische en levensbeschouwelijke thema's. Zijn stukken verschenen in verschillende kranten en tijdschriften en hij gaf interviews op radio en televisie en aan tal van kranten.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.