Commons: burgers nemen grond in handen

U bent hier

Home > Commons: burgers nemen grond in handen

Boekpresentatie 'Op grond van samenwerking'

Wanneer

wo, 23/10/2019 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-10-23 19:30:002019-10-23 22:00:00GMT+01:00Commons: burgers nemen grond in handenSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.139€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.708€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 19-8376

Grond wordt al eeuwen geprivatiseerd, verkaveld en vermarkt. Commons bieden een alternatief: burgers halen grond uit de logica van de markt en brengen hem in gemeenschappelijk beheer. Op die manier organiseren ze dan bijvoorbeeld betaalbaar wonen, voedselproductie of trage wegen. Dit is het onderwerp van de Oikos-publicatie 'Op grond van samenwerking' (A. Kuhk, D. Holemans en P. Van den Broeck) dat de resultaten van het INDIGO-project naar grondgebonden commons in Vlaanderen bundelt. Dirk Holemans toont praktijken waarin mensen gezamenlijk optreden als de publieke overheid én de markt tekortschieten.

Over de begeleiding:

Dirk Holemans is coördinator van Denktank Oikos. Hij doet onderzoek naar de transitie naar een sociaalecologische samenleving en de rol van de commons (burgercollectieven) hierin. Hij schreef het boek Vrijheid & Zekerheid en is co-editor van Solidariteit in Superdiversiteit en Op grond van Samenwerking. Woningen, voedsel en trage wegen als heruitgevonden commons.

Trefwoorden: Bouwstenen
Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.