Corona - wij zorgen dat het veilig verloopt

U bent hier

Home > Corona - wij zorgen dat het veilig verloopt

Update 17 oktober 2020

We zijn blij om je weer te ontmoeten. Maar we willen dat dit in de beste omstandigheden verloopt. Veiligheid voorop!

We volgen stipt de voorschriften van de specialisten en de regering. Deze voorschriften kan je hier nalezen.
De sector waartoe wij behoren - de sector socio-cultureel werk - heeft op basis van deze voorschriften een stevig draaiboek uitgewerkt. Dit draaiboek kan je hier lezen.

label corona proof

Wij vatten de grote lijnen even samen:

 • Voor elke soort activiteit maken we een risico-analyse. We verkleinen de risico's en laten activiteiten enkel doorgaan die groen licht krijgen in het Covid-Event-Risk-model van de overheid (zie https://www.covideventriskmodel.be/).
 • Het dragen van een mondmasker is bij het bewegen door het Vormingplushuis verplicht. Zo lang "code geel" van kracht is, is het dragen van een mondmasker verplicht bij het binnenkomen en bewegen door de ruimte, niet tijdens de activiteit zelf (als de afstand van 1,5m kan gewaarborgd worden). Voor activiteiten met zang gelden speciale, extra voorwaarden (2m afstand e.d.m.). 
 • In het Vormingplushuis is het nodige ontsmettingsmateriaal aanwezig (handzeep, ontsmettingsmateriaal...). We garanderen dat deze spullen ook beschikbaar zijn op andere locaties.
 • We ontsmetten de contactoppervlakten (tafels, klinken...) voor en na elke activiteit.
 • We zetten ramen en deuren open om de ruimtes goed te verluchten.
 • Er vinden geen activiteiten plaats met grote groepenWe beperken het aantal deelnemers volgens de richtlijnen van de overheid (anderhalve meter afstand, 4m2 per persoon). Lesgever en deelnemers kunnen bij elke activiteit dus voldoende afstand houden.
 • De begin- en einduren van activiteiten worden zo veel mogelijk gespreid.
 • Voorlopig houden we de bar gesloten en wordt geen koffie of thee geschonken. Breng zelf een flesje water mee. Bijf na afloop van de activiteit niet onnodig talmen in het gebouw.
 • Pauzes houden we bij voorkeur in het lokaal zelf... tenzij het heel rustig is in het gebouw.
 • Wandelingen in Brugge kunnen plaatsvinden met 15 deelnemers en 1 gids; mondmaskers zijn verplicht. Wandelingen buiten het grondgebied van de stad Brugge kunnen met grotere groepen.
 • Probeer het gebruik van de toiletten te beperken. We voorzien circulatiemaatregelen in de "flessenhals" en ontsmettingsmiddel dat je zelf kan gebruiken voor en na een toiletbezoek.
 • Indien nodig krijg je op voorhand nog een bericht over specifieke maatregelen per activiteit of zaken die je moet meebrengen.
   

Wat verwachten we van jou als deelnemer?

Als je ziek bent of de voorbije 7 dagen symptomen had die lijken op Covid-19 kan je niet deelnemen. Ook als een van je huisgenoten ziek is of de voorbiej 7 dagen symptomen heeft die lijken op Covid-19 is deelnemen niet toegfelaten. Vormingplus werkt zonder aarzelen mee aan de contact tracing.
• We werken als dat nodig is zonder aarzelen mee aan de contact tracing. Wie zich binnen de 14 dagen na een activiteit ziek voelt, moet dat melden aan Vormingplus en zo nodig meewerken aan de contact tracing.
• De overheid beveelt niet aan dat mensen uit risicogroepen deelnemen (risicogroepen zijn mensen boven 65 jaar en mensen met een ernstige onderliggende medische aandoening). Wil je zelf duidelijker zicht krijgen op het risico dat je loopt? Bekijk dan hier de checklist op het Charter voor Ouderen.

Scenario / Draaiboek voor lesgevers en huurders

We hebben alles ook nog eens in detail uitgeschreven in een draaiboek, dat we voortdurend bijwerken, op basis van wat ons aangereikt wordt. Dat draaiboek kan je hier vinden.

Deze vuistregels zijn heel belangrijk. Voor jullie, voor ons, voor iedereen. We passen ze strikt toe en kiezen zo voor een gezond en veilig samenzijn

Je kan het team van Vormingplus aanspreken als je vragen hebt: regio.brugge@vormingplus.be of 050 33 01 12 (vraag naar Heidi of Karl).

De cursusbegeleider is mede verantwoordelijk voor het zorgzaam uitvoeren van deze richtlijnen. Je kan ook je cursusbegeleider (en de educatieve medewerker langs wie de cursusbegeleider contact onderhoudt met Vormingplus) aanspreken als je vragen hebt.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.