De Franse Westhoek - daguitstap met de bus

U bent hier

Home > De Franse Westhoek - daguitstap met de bus

Entre monts, marais et mer

Wanneer

vr, 05/07/2019 - 07:30 - 19:30
Voeg toe aan kalender2019-07-05 07:30:002019-07-05 19:30:00GMT+01:00De Franse Westhoek - daguitstap met de busMagdalenastraat 30 8200 Sint-Andries

Waar

Randparking Magdalenastraat
Magdalenastraat 30
8200 Sint-Andries

Prijzen

Standaardprijs - 57.00

Code: 19-8244

De Franse Westhoek - of het verloren stukje Vlaanderen - straalt landelijke rust uit. Het ene charmante dorpje volgt het andere en soms lijkt de tijd hier stilgevallen. Tijdens de eerste stop (met koffie en croissant) in Kassel hoor je het historische verhaal van deze eeuwige speelbal tussen Frankrijk en Vlaanderen. Per bus trek je door ‘le Houtland’ naar het kleine, maar historisch o zo belangrijke dorpje Noordpeene voor een geleid bezoek aan ‘La Maison de la Bataille’. Hier wordt de beslissende slag die leidde tot de annexatie van de Franse Westhoek door Lodewijk XIV, in het ‘Vlemsch’ uit de doeken gedaan. Daarna volgen Buysscheure aan de Ijzermonding, het schilderachtige Waten met de Watenberg, het mooie Ekelsbeke en het vestingstadje St-Winoksbergen, met sporen van een eeuwenlange religieuze en militaire aanwezigheid.

Praktische info:

De bus vertrekt op de Randparking in de Magdalenastraat. De prijs voor deze mooie en uitgebreide uitstap omvat de busrit, gidsbegeleiding gedurende de hele dag, ingang met gidsbeurt in Maison de la Bataille, koffie met croissant en een uitgebreide lunch met dranken.

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.