De natuurlijke keuken - een lenteseizoenskookles

U bent hier

Home > De natuurlijke keuken - een lenteseizoenskookles

Wanneer

wo, 22/05/2019 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-05-22 19:00:002019-05-22 22:00:00GMT+01:00De natuurlijke keuken - een lenteseizoenskooklesSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 29.00

Code: 19-8107

Samen met kok en lesgever Peter Vandermeersch bereid je een soep, een hoofdgerecht en een passend dessert. Je maakt een smaakvolle en volwaardige seizoensmaaltijd klaar met onder andere de levendige en frisse voorjaarsgroenten en -kruiden. Je leert koken vanuit een ruimer idee omtrent voeding en leert deze ideeën ook concreet omzetten in het koken. Daarnaast krijg je inspiratie om zelf recepten op te bouwen en zo een nieuwe impuls aan je bereidingen te geven. De recepten zijn zo opgesteld dat ze eenvoudig in te passen zijn in de dagelijkse keuken en bij gezinnen met kinderen.

Praktische info:

Deze activiteit is geschikt voor beginners en verruimend voor mensen met ervaring of met een bepaalde voedingsleer als achtergrond. Breng een schort mee. Een maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs begrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië.
De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.