De natuurlijke keuken - een winterseizoenskookles

U bent hier

Home > De natuurlijke keuken - een winterseizoenskookles

Wanneer

di, 05/02/2019 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-02-05 19:00:002019-02-05 22:00:00GMT+01:00De natuurlijke keuken - een winterseizoenskooklesSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaard - 28.00

Code: 19-7969

Koken op het ritme van de seizoenen verrijkt je voedingspatroon. Je werkt telkens met nieuwe smaken, kleuren, vormen, texturen en ingrediënten. De seizoenen brengen beweging en een levendige dynamiek in je keuken en je gerechten. Samen met kok en lesgever Peter Vandermeersch duik je de winter in. Je gaat aan de slag met de mineraalrijke wortel- en knolgroenten en je bereidt eenvoudige, verwarmende en verzadigende winterse bereidingen. Je leert de typische ingrediënten en hun werking kennen, en hoe je ze juist moet gebruiken. De recepten zijn gemakkelijk in te passen in de dagdagelijkse keuken en in gezinnen met kinderen.

Praktische info:

Deze activiteit is bedoeld als kennismaking en is geschikt voor beginners en voor mensen met ervaring. Breng een schort mee. Een maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs begrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië.
De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.