De religieuze ruimte in beweging - Koen Van Synghel

U bent hier

Home > De religieuze ruimte in beweging - Koen Van Synghel

Straffe Streken 2019

Wanneer

za, 29/06/2019 - 15:30 - 17:00
Voeg toe aan kalender2019-06-29 15:30:002019-06-29 17:00:00GMT+01:00De religieuze ruimte in beweging - Koen Van SynghelBoeveriestraat 45 8000 Brugge

Waar

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 19-8301

De Sint-Godelieveabdij heeft een grote geschiedenis maar nog groter is haar toekomst. Architect-criticus Koen Van Synghel denkt hardop over de site als uitvalsbasis voor een stil, maar doortastend model voor het wonen, werken, zorgen en cultuur beleven van morgen. Want zoals de Godelieveabdij zijn er nog veel plekken in Brugge, die een nieuwe bestemming moeten krijgen. Hoe breng je nieuwe functies op een plek, zonder de spirit van een plek te verloochenen? Wat is het bewaren waard, en hoe doe je dat, bewaren?


Koen Van Syngel is docent architectuurkritiek aan de Universiteit van Leuven. Hij schrijft regelmatig bijdragen in de Standaard over architectuur.

Praktische info:

Deze activiteit maakt deel uit van onze Straffe Streken op 29 juni in de Sint-Godelieveabdij, een oase van rust pal in de stad. Je kan er de hele dag activiteiten volgen. Rust en meditatie, fluisterende kloostermuren, stille rituelen, religieus erfgoed... met deze rode draden weven we een mooi dagprogramma. 's Middags ben je welkom op onze potluck-lunch (breng dus zelf ook iets te eten mee).
Alle info: www.vormingplus-brugge.be/straffestreken

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.