De Sint-Katarinakerk in Assebroek - een Brugse art decokerk

U bent hier

Home > De Sint-Katarinakerk in Assebroek - een Brugse art decokerk

Erfgoed Leeft!

Wanneer

di, 03/09/2019 - 14:00 - 15:30
Voeg toe aan kalender2019-09-03 14:00:002019-09-03 15:30:00GMT+01:00De Sint-Katarinakerk in Assebroek - een Brugse art decokerkSint-Katarinastraat 122 8310 Assebroek

Waar

Sint-Katarinakerk
Sint-Katarinastraat 122
8310 Assebroek

Prijzen

Standaardprijs - 3.00

Code: 19-8243

De Assebroekse Sint-Katarinakerk kwam tot stand door de bouw van de nabijgelegen Brugeoise en is daardoor dan ook tamelijk jong in vergelijking met de kerken uit de binnenstad. Opmerkelijk is dat exterieur en interieur een prachtig (en voor Brugge vrij uniek) voorbeeld vormen van de art deco stijl. Ook de gebruiksvoorwerpen voor de liturgie, edelsmeedwerk, meubilair en textiel vertonen duidelijk de stijlkenmerken van het interbellum.

Sinds enkele jaren zijn vrijwilligers onder impuls van Erfgoedcel Brugge actief met het inventariseren van het roerend erfgoed van de Brugse kerken. Consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn begeleidt hen in dit boeiende maar intensieve traject. In 2018 was de ploeg actief in de Sint-Katarinakerk te Assebroek. Dit bezoek wordt ongetwijfeld voor velen een openbaring, dat was alleszins hetgeen de vrijwilligers mochten ervaren. Je staat niet enkel stil gestaan bij de bouwgeschiedenis maar krijgt ook verborgen kerkschatten te zien.

 

Praktische info:

We spreken af voor de kerk.

Partners:

Erfgoedcel Brugge

Over de begeleiding:

Benoit Kervyn is consulent religieus erfgoed voor de stad Brugge. Sinds enkele jaren bestaat zijn taak er o.a.uit om een inventaris op te stellen van het roerend erfgoed van de Brugse kerken en dit zowel voor de kerken in de binnenstad als deze in de rand. Voor dit inventariswerk wordt hij bijgestaan door een ploeg vrijwilligers. De kerk van Dudzele was ondertussen de zesde kerk in de rij en ook hier kwamen interessante zaken aan het licht.

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.