De sociaaldemocratie is doodziek

U bent hier

Home > De sociaaldemocratie is doodziek

Wanneer

do, 19/09/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-09-19 20:00:002019-09-19 22:00:00GMT+01:00De sociaaldemocratie is doodziekEzelstraat 42 8000 Brugge

Waar

Snuffel
Ezelstraat 42
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Leden Masereelfonds - 3.00

Code: 19-8474

De sociaaldemocratie, ooit vereenzelvigd met de successen van de welvaartstaat, is doodziek. In Griekenland, Frankrijk, Nederland maar ook in Vlaanderen zakte ze electoraal tot historische dieptepunten. Aanzienlijke delen van de achterban hebben zich van haar vervreemd. Ontredderd en gedesillusioneerd legde ze mee de basis voor de eerste electorale successen van radicaal rechts. Ze gaf de hoop op fundamentele maatschappijverandering op en bood geen alternatief voor het opkomende neoliberalisme. Op die manier gaf de sociaaldemocratie mee gestalte aan een Europese constructie met een sociaal en democratisch deficit. Op basis van recente ervaringen in Europa formuleert de auteur een aantal thesen die het debat over de noodzakelijke vernieuwing van links kunnen voeden.

Praktische info:

Inschrijven via brugge@masereelfonds.be

Partners:

Masereelfonds Brugge

Over de begeleiding:

Vincent Scheltiens is doctor in de geschiedenis en verbonden aan Power in History, de onderzoeksgroep politieke geschiedenis van de Universiteit Antwerpen. Hij publiceert over nationalisme en nationale identiteitsconstructie, de politieke geschiedenis van België, de geschiedenis van de linkerzijde en de contemporaine geschiedenis van Spanje.
Mee info over Vincent op: https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/vincent-scheltiens/

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.