De taal van roddelen verstaan

U bent hier

Home > De taal van roddelen verstaan

Wanneer

vr, 07/06/2019 - 09:30 - 16:30
Voeg toe aan kalender2019-06-07 09:30:002019-06-07 16:30:00GMT+01:00De taal van roddelen verstaanSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 45.00

Code: 19-8172

Roddelen heeft een negatieve bijklank. We doen het allemaal wel eens, maar soms loopt het uit de hand. Dan wordt het kwetsend of zorgt het voor subgroepjes of ‘kliekjes’. Maar is roddelen sowieso slecht? Het is een vorm van communiceren, al wordt de boodschap meestal niet rechtstreeks gegeven. In deze cursus ga je op zoek naar wat er achter het roddelen schuilgaat. Waarom roddelen we? Wat zijn de voordelen ervan? Hoe kan je reageren als er in je buurt, je vereniging of op je werk wordt geroddeld? En hoe kan je luisteren op een dieper niveau: waar gaan de praatjes uiteindelijk over en wat wil men eigenlijk zeggen? Via de principes van Verbindende Communicatie krijg je een middel aangereikt om roddelen op een andere manier te bekijken. Je detecteert achterliggende thema’s en gaat daarmee aan de slag.

Praktische info:

Info en inschrijvingen bij Impuls Vorming, http://www.impulsvorming.be, 016 56 95 68, info@impulsvorming.be. Alle info over prijzen en inschrijvingsvoorwaarden vind je bij Impuls.
De cursus richt zich naar iedereen die constructief wil leren omgaan met roddelen: op het werk, in je familie, in je buurt, in groepen of verenigingen, sport of hobby’s. De training is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar herstelmanieren voor de kwalijke gevolgen van roddelen. Er wordt niet stil gestaan bij nazorg of persoonlijke hulpverlening.

Inschrijven bij

Impuls
Tel: 016 56 95 68 E-mailadres: info@impulsvorming.be

Partners:

Impuls

Over de begeleiding:

Emelie Carpentier is Master in de Communicatiewetenschappen (KUL) en volgde de aanvullende opleiding Internationale betrekkingen en conflictbeheersing (KUL). Verschillende jaren was ze verantwoordelijk voor het vormingsbeleid en de begeleiding van vrijwilligersgroepen en processen binnen een grote internationale hulpverleningsorganistie. Ze werkte later als educatief medewerker en coördinator binnen de sector van armoedebestrijding en tewerkstelling.

Emelie werkt voor Impuls en is verantwoordelijke voor de programmatie van het open aanbod en geeft trainingen en teambegeleidingen. Binnen haar werk vertrekt ze vanuit de principes van verbindende communicatie, persoonlijk leiderschap en veerkracht vanuit positieve psychologie.

Trefwoorden: Bouwstenen
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.