Down Under - December Dance bij Vormingplus

U bent hier

Home > Nieuws > Down Under - December Dance bij Vormingplus

In december zomert het op z'n Australisch bij Vormingplus. In de marge van het Brugse dansfestival 'December Dance - Dancing Down Under' zetten wij Australië en Nieuw-Zeeland in de kijker, met een aantal heel fijne aussie-activiteiten:

Didgeridoo voor beginners
In het noorden van Australië maken de Aboriginals muziek op een boomstam die door termieten is uitgehold: de didgeridoo. Goed ademen, de juiste liptrilling, een beetje lef, lekker ontspannen en dreuuuuuun! In deze workshop maak je kennis met het instrument en leer je het al beatboxend bespelen én je komt van alles te weten over de Australische cultuur. Je sluit af met een heuse jamsessie! 
Zaterdag 15 december, van 10u tot 12u in het Vplushuis
26 euro
inschrijven

ANZAC - de troepen van Australië en N-Zeeland in WOI
Op 25 april 1915 ging het Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) de Eerste Wereldoorlog in met de landing op Gallipoli. Er vielen vele slachtoffers en de soldaten een reputatie van moed en uithoudingsvermogen. Later tijdens WOI vochten de Australiërs en Nieuw-Zeelanders ook in de Westhoek, o.a. tijdens de Slag van Passendale waar duizenden van hen stierven. Het optreden van de Anzacs in WOI gaf de vaderlandsliefde van de Australiërs een boost. In de loop van de oorlog werd het letterwoord ANZAC een begrip dat staat voor moed, vriendschap en offervaardigheid. Steven Slos - gepassioneerd door de geschiedenis van WOI - vertelt het verhaal van de Anzacs op Europese slagvelden.
Dinsdag 11 december, van 19u30 tot 21u in het Vplushuis
8 euro
inschrijven

Workshop dotpainting
Dotpainting is een schildertechniek van de Aboriginals in Centraal-Australië. Deze schilderstijl bestaat uit allerlei merkwaardige patronen, gevormd door talloze stipjes. Ieder motief heeft zijn eigen betekenis, geïnspireerd door het landschap en de natuur. In deze workshop ga je ook aan de slag. Je leert bij over Australië en de Australische cultuur en ontwerpt je eigen dotpainting.
Zaterdag 15 december, van 13u30 tot 16u in het Vplushuis
29 euro
volzet

Wijnkennis - Australië en Nieuw-Zeeland
Zowel Australië als Nieuw-Zeeland hebben de laatste jaren een serieuze reputatie verworven als wijnland. Sauvignong blanc, pinot noir, chardonnay, merlot en cabernet sauvignon zijn maar een paar van de druiven die er erg goed gedijen. Ze leveren heel aromatische wijnen op. Gido Van Imschoot, gerenommeerd wijnkenner, neemt je graag mee op wijntrip down under. Je bezoekt heel wat wijnhuizen, krijgt het verhaal van de wijnen en geniet van een heerlijke degustatie. 
Dinsdag 11 december, van 19u30 tot 22u30 in het Vplushuis
26 euro
volzet

 

December Dance vindt plaats van 6 tot 16 december en focust op het hedendaagse danslandschap van Australië en Nieuw-Zeeland. Meer info over December Dance: www.decemberdance.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.