Een elektrische auto: iets voor jou?

U bent hier

Home > Een elektrische auto: iets voor jou?

Wanneer

do, 25/03/2021 - 20:00 - 22:00
do, 01/04/2021 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2021-03-25 20:00:002021-03-25 22:00:00GMT+01:00Een elektrische auto: iets voor jou?Vlamingveld 40 8490 Jabbeke2021-04-01 20:00:002021-04-01 22:00:00GMT+01:00Een elektrische auto: iets voor jou?Vlamingveld 40 8490 Jabbeke

Waar

Bibliotheek Jabbeke
Vlamingveld 40
8490 Jabbeke

Prijzen

Solidariteitsprijs - 12.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 10.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 21-9188

Ben jij klaar voor de voordelen van elektrisch autorijden? Ervaringsdeskundige Hendrik De Corte maakt je wegwijs in twee infosessies.


Elektrisch rijden in de praktijk

Hoe ver kan je rijden? Wat bepaalt die actieradius en wat kan je doen voor meer kilometers tussen twee laadbeurten? Hoe laad je een elektrische auto thuis op? Hoeveel, of beter: hoe weinig zonnepanelen heb je nodig om te rijden op gratis zonnestroom?

Hoe vind je een laadpaal als je buitenshuis wil laden? Hoe betaal je voor een laadbeurt en waar kan je gratis laden? Wat doe je als een snellaadpaal defect blijkt te zijn? In deze sessie krijg je een antwoord op allerlei praktische vragen.


Waarop letten als je een elektrische auto koopt?

Overweeg je de aankoop van een elektrische auto? Hendrik toont je waar je op moet letten. Zo kan je een goede keuze maken die past bij jouw eigen behoeften en sta je straks niet voor verrassingen. Ook laat hij zien met welke elektrische auto’s je vlot een verre reis maakt. 

Wat kan je doen om elektrisch rijden betaalbaar te houden? En is het nu al een goed moment om over te schakelen of worden elektrische auto’s straks nog beter en goedkoper?


 Hendrik De Corte schrijft over klimaat, energie en milieu. Hij volgt de snelle evolutie van elektrisch rijden op de voet en is zelf al vijf jaar chauffeur van een elektrische wagen. Hij vertelt je honderduit over elektrisch rijden. Verwacht je aan do's and dont's, tips en anekdotes gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Partners:

Bibliotheek Jabbeke
Gemeentebestuur Jabbeke

Over de begeleiding:

Hendrik De Corte is diensthoofd Wonen en Werken bij het stadsbestuur Damme. Hij schrijft regelmatig voor de inwoners van zijn stad over wat we thuis en onderweg zelf kunnen doen voor minder energieverbruik en meer groene energie. Daarbij gaat hij altijd op zoek naar wat betaalbaar is. Als hij niet fietst dan rijdt hij met een volledig elektrische auto.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.