Erfgoed Leeft! - Ontdek het rijke spellenarchief van Vives

U bent hier

Home > Erfgoed Leeft! - Ontdek het rijke spellenarchief van Vives

Wanneer

wo, 29/01/2020 - 14:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2020-01-29 14:00:002020-01-29 16:00:00GMT+01:00Erfgoed Leeft! - Ontdek het rijke spellenarchief van VivesXaverianenstraat 10 8000 Brugge

Waar

Vives Hogeschool Campus Brugge
Xaverianenstraat 10
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 3.00
Sociale prijs - 0.50

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8657

Monopoly, Levensweg, Vier op een rij, Cluedo, de Kolonisten van Catan: Wie kent deze spellen niet? Het is maar een kleine greep uit de meer dan 20 000 spellen die je terugvindt in het VIVES Spellenarchief. Naast hedendaagse spellen bezit het archief ook een fraaie deelcollectie oude bordspellen. Deze vertellen ons meer over ons eigen verleden dan je misschien zou denken. Zo zijn er heel wat spellen die als advertenties werden uitgegeven. Voor zeep, wasproducten, koekjes en chocolade, verzekeringen, winkels, … Ze geven ons een blik op het dagelijks leven van de periode waarin ze zijn gemaakt. Piet Notebaert, een van de oprichters van het Spellenarchief, leidt je rond en geeft meer uitleg over deze unieke collectie.

Praktische info:

Het Spellenarchief bevindt zich op de eerste verdieping, naast de bibliotheek.
In maart 2019 bracht Erfgoedcel Brugge 9 vrijwilligers samen om deze oude bordspellen te inventariseren. Elk spel wordt zorgvuldig beschreven, opgemeten, gefotografeerd en tenslotte duurzaam bewaard. Tijdens de inventarisatie kwamen er al heel wat pareltjes uit de kast. Daarbij hoort zeker ook het Uilenspel uit 1830, het oudste spel uit de collectie.
Je kan de spellen online raadplegen via erfgoedinzicht.be of ErfgoedBrugge.be.

Partners:

Erfgoedcel Brugge
Vives Hogeschool Campus Brugge

Over de begeleiding:

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.