Erfgoed leeft - Op stap in Dudzele

U bent hier

Home > Erfgoed leeft - Op stap in Dudzele

Wanneer

vr, 27/09/2019 - 14:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2019-09-27 14:00:002019-09-27 16:00:00GMT+01:00Erfgoed leeft - Op stap in DudzeleSint-Lenardsstraat 8380 Dudzele

Waar

Kerk Dudzele
Sint-Lenardsstraat
8380 Dudzele

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.139€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.708€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 19-8445

Dudzele, een dorp met meer dan 1000 jaar geschiedenis! Dirk Pieters van Heemkring Dudzele loodst je door de dorpskern tot aan de ruïne van de Romaanse kerk. In de nieuwe kerk toont Benoît Kervyn je enkele bijzondere kerkschatten die onlangs werden geïnventariseerd. Je zet je weg verder via het kerkhof met prachtig gerestaureerde graftekens om langs het Amaat Vynckehuis annex borstbeeld in het heemkundig museum ‘De Groene Tente’ te eindigen. Daar laat Dirk je kennismaken met de geschiedenis van Dudzele aan de hand van allerhande documenten, foto’s en voorwerpen.

Praktische info:

We spreken af voor de kerk van Dudzele.

Partners:

Erfgoedcel Brugge
Heemkring Dudzele De Groene Tente

Over de begeleiding:

Dirk Pieters is heemkundige en verzamelaar van alles wat met zijn geboortedorp Dudzele en Amaat Vyncke te maken heeft.
Hij is o.a. voorzitter van Heemkring Dudzele en lid van de Stedelijke Graftekencommissie. De jaarlijkse Erfgoeddag, het Cathemgoed en inventarisatie van trage wegen (bvb. kerkwegels) zijn slechts enkele van zijn bezigheden.
Neem ook eens een kijkje op deze website: www.degroenetente.be

Benoit Kervyn is consulent religieus erfgoed voor de stad Brugge. Sinds enkele jaren bestaat zijn taak er o.a.uit om een inventaris op te stellen van het roerend erfgoed van de Brugse kerken en dit zowel voor de kerken in de binnenstad als deze in de rand. Voor dit inventariswerk wordt hij bijgestaan door een ploeg vrijwilligers. De kerk van Dudzele was ondertussen de zesde kerk in de rij en ook hier kwamen interessante zaken aan het licht.

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.