Fact, fake, fiction in een moderne democratie

U bent hier

Home > Fact, fake, fiction in een moderne democratie

Wanneer

di, 11/02/2020 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-02-11 19:30:002020-02-11 22:00:00GMT+01:00Fact, fake, fiction in een moderne democratieSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8511

Rinaldo Neels toont aan welke grote kloof bestaat tussen de feitelijke waarheid en de manier waarop die in diverse mediakanalen wordt voorgesteld. Soms wordt doelbewust fake gecreëerd, soms gaat het ook om minder bewuste fouten die toch een eigen leven gaan leiden. Of: hoe mensen door de media (soms onbewust, soms heel bewust) gemanipuleerd worden. Het internet bulkt bovendien van botsende visies en een goed geargumenteerde, genuanceerde discussie voeren op één van de vele platforms is niet evident. Vaak wordt het debat een regelrechte scheldpartij. Sommige politici nemen deze stijl gewoon over om hun waarheden op te dringen. De leugen wordt een instrument om een waarheid te creëren en alle andere inzichten worden als fake afgewimpeld. Rinaldo Neels loodst je door het kluwen van fact, fake en fiction. Meer info of Rinaldo Neels volgen: https://www.facebook.com/rinaldoneels01/

Over de begeleiding:

Rinaldo Neels (°1971) studeerde in 1993 aan de KU Leuven af als licentiaat (master) in de historische wetenschappen en promoveerde aan dezelfde universiteit in 2012 tot doctor in de taalwetenschappen. Hij werkte 25 jaar als leraar geschiedenis in Torhout. Tussen 2006 en 2011 nam hij loopbaanonderbreking om in Polen aan de Universiteit van Lublin de opbouw van de Nederlandse filologie voor Poolse studenten te coördineren. Hij werkte in die periode aan zijn doctoraatsverhandeling waarin de Poolse gemeente Wilamowice centraal stond. Dit onderzoek heeft de fascinatie voor de mechanismes die achter politieke keuzes liggen (links-centrum-rechts) bij Rinaldo Neels heel erg gestimuleerd. Hij blijft zich verdiepen in de politieke geschiedenis met bovenal aandacht voor politiek taalgebruik, gebruik van media en hoe percepties inwerken op het stemgedrag van de democratische burger.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.