Gent in de tijd van Van Eyck - stadswandeling

U bent hier

Home > Gent in de tijd van Van Eyck - stadswandeling

Van Eyckjaar 2020

Wanneer

vr, 03/04/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-04-03 10:00:002020-04-03 12:00:00GMT+01:00Gent in de tijd van Van Eyck - stadswandelingSint-Baafsplein 9000 Gent

Waar

Sint-Baafskathedraal
Sint-Baafsplein
9000 Gent

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8600

We wandelen langs Gentse pleinen en gebouwen die er tijdens de Bourgondische tijd al waren en waarmee Jan Van Eyck vertrouwd was. Gebouwen die de toenmalige heersers oproepen, stenen woningen die ons herinneren aan de elite van toen en de centralisatiepolitiek van Hertog Filips De Goede. Cathérine Gevaert en Dirk Van Nieuwenhuyze, gidsen bij Gandante vzw, vertellen over leefgewoonten, ambachten, recht en tradities in een Vlaamse stad van de 15de eeuw. Een wandeling terug in de tijd van de Vlaamse Primitieven, met Van Eyck als hofschilder.

Praktische info:

We spreken ter plekke af in Gent, voor de Sint-Baafskathedraal.
In de namiddag kan je ook deelnemen aan het bezoek aan de tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische revolutie' in het MSK te Gent, met een inleidende lezing door Prof. dr. Jan Dumolyn (zie activiteit 20-8637).

Partners:

Gandante vzw

Over de begeleiding:

Dirk is stadsgids Gent (en reisleider in onze buurlanden) en naast een klassieke tour in zijn wondermooie middeleeuwse stad is hij voornamelijk kenner van de Bourgondische Tijd (Van Eyck-wandeling, een nachtwachtwandeling in 1457), de Nederlandse Sporen in Gent, het Klein Begijnhof en de haven van Gent.
Maar zijn superspecialiteit is een wandeling of lezing over de diefstal en de mogelijke vindplaatsen van het paneel van de Rechtvaardige Rechters uit het retabel Het Lam Gods.
Meer info vind je op www.dirkvannieuwenhuyze.be

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.