Geveltuinen... en zoveel meer

U bent hier

Home > Geveltuinen... en zoveel meer

Wanneer

do, 13/02/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-02-13 19:30:002020-02-13 21:30:00GMT+01:00Geveltuinen... en zoveel meerSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Sociale prijs - 1.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Gratis - 0.00

Code: 20-8510

Kleinschalig groen heeft een veel groter effect op de leefomgeving dan je op het eerste gezicht zou denken. Meer en meer burgers zien dan ook de voordelen van meer groen en bloemen in de stad. Kleinschalig groen zorgt voor een leefbare publieke ruimte en biodiversiteit, zo stelt Heidi Demeyer van Openbaar Domein Stad Brugge. Het draagt bij tot verkoeling in warme zomers en voor extra isolatie van gebouwen in de winter. Door stukken verharde ruimte op te breken en groen aan te leggen waar water kan infiltreren kunnen we wateroverlast bij hevige buien beperken. Aan de hand van aantrekkelijke praktijkvoorbeelden kan je ideetjes opdoen voor je eigen geveltuin. Heidi gaat ook dieper in op de richtlijnen van de Stad Brugge, de praktische aanpak en op verrassende plantencombinaties. Na de lezing ben je vast superenthousiast en kan je zelf aan de slag voor je eigen originele geveltuin! 

Praktische info:

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zelf wil bijdragen om meer bloemen en groen in stedelijke omgeving aan te brengen. Er is geen voorkennis vereist.

Partners:

STAD BRUGGE

Over de begeleiding:

Heidi Demeyer volgde een opleiding tuin- en landschapsarchitectuur in Melle eind de jaren ’90.
Ze heeft 20 jaar ervaring in beheer en ontwerp van publieke groene ruimte. Ze werkt bij dienst ‘Openbaar Domein’ van de Stad Brugge.

Haar enthousiasme en ervaring deelt ze graag met iedereen die aan de slag wil met bloemen en groen in de leefomgeving.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.