Goede muren maken goede buren

U bent hier

Home > Goede muren maken goede buren

Verbouwingen en buurtleven in Brugge, 1500-1800

Wanneer

do, 17/12/2020 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-12-17 20:00:002020-12-17 21:30:00GMT+01:00Goede muren maken goede burenThuis Online Online

Waar

Bij je thuis
Thuis
Online Online

Prijzen

Solidariteitsprijs - 6.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 5.00
Sociale prijs - 1.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-9222

Na haar middeleeuwse hoogdagen veranderde Brugge. De stad was niet langer een wereldcentrum maar bleef wel één van de grootste steden van de Zuidelijke Nederlanden. De gewone Bruggeling verarmde en velen moesten noodgedwongen hun huizen verkopen. Dat zorgde voor grondige verschuivingen op de vastgoedmarkt en drukte een stevige stempel op de stedelijke ruimte en het buurtleven. Heidi Deneweth toont dit aan de hand van drie typewijken: een rijke buurt nabij de Riddersstraat, een middenklassebuurt aan de Eekhoutstraat en een volksere wijk bij de Sint-Clarastraat. Je krijgt verhalen over gemeenschappelijke zijgevels, dakgoten, beerputten, waterputten, afvoerbuizen, recht van overpad of inkijk in elkaars huizen en tuinen. Je krijgt een verrassend beeld over het buurtleven in vroegmodern Brugge. De vele verbouwingen, buurtsamenwerkingen en -conflicten tonen dat de stad tussen 1500 en 1800 veel grondiger veranderd is dan het vrijwel intact gebleven stratenplan doet geloven.

Praktische info:

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je de dag van de activiteit een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie.

Download alvast Zoom op je pc of tablet. Hier lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom: https://www.vormingplus-brugge.be/faq#n200632

Over de begeleiding:

Trefwoorden: Online, Activiteit
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.