Het Krijgsgevangenenkamp Vloethemveld (lezing)

U bent hier

Home > Het Krijgsgevangenenkamp Vloethemveld (lezing)

Wanneer

di, 26/01/2021 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-01-26 19:30:002021-01-26 21:30:00GMT+01:00Het Krijgsgevangenenkamp Vloethemveld (lezing)Sint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 12.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 10.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 21-9104

Het Vloethemveld is een ongekend mooie natuur- en erfgoedsite in Zedelgem, op enkele kilometers van Brugge. Na het einde van de tweede wereldoorlog werden de kazerne en het munitiedepot omgevormd tot het grootste geallieerde krijgsgevangenenkamp in België. Er zaten tot 60.000 Duitse soldaten opgesloten. Ludo Meulebrouck vertelt je het verhaal van het Vloethemveld, van de middeleeuwen tot vandaag. Hij zoomt ook in op minder bekende delen van de geschiedenis, zoals de resultaten van recente opzoekingen en het ontstaan van het munitiedepot na de eerste wereldoorlog.

Praktische info:

Deze lezing vindt plaats in het gebouw van Vormingplus en dus niet op locatie in het Vloethemveld.

Over de begeleiding:

Ludo is een gepensioneerd militair, stadsgids in Brugge en streekgids van het Brugse Ommeland, aangesloten bij de West-Vlaamse Gidsenkring Brugge. Hij is geïnteresseerd in zowat alles van beide Wereldoorlogen en alle verhalen hieromtrent in de ruime omgeving van Brugge en de Ginter regio. Zedelgem en Loppem wekken zijn bijzondere interesse en in Brugge behoort de site van Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie en omgeving tot zijn favoriete plaatsen. Heel belangrijk voor hem is dat een bezoeker de plaats en het verhaal 'beleeft' zoals het ooit is geweest.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.