Je n'aime plus la mer

U bent hier

Home > Je n'aime plus la mer

Film-Docu in het Rode Kruis Opvangcentrum

Wanneer

do, 20/02/2020 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-02-20 20:00:002020-02-20 22:00:00GMT+01:00Je n'aime plus la merVlamingstraat 55 8000 Brugge

Waar

Rode Kruisopvangcentrum Brugge
Vlamingstraat 55
8000 Brugge

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 20-8502

In Natoye, een dorpje ergens tussen Namen en Ciney, zitten in een opvangcentrum van het Rode Kruis kinderen van over de hele wereld: de ene is uit Afghanistan gevlucht, anderen komen uit Syrie, Eritrea, Irak en tal van andere plaatsen waar oorlog, geweld of extreme armoede een normaal leven onmogelijk maakten. Bijna allemaal zijn ze aan de ergste gruwelen ontsnapt: sommigen van hen verloren naasten in de Middellandse Zee of bij de oversteek van de bergen, anderen ontsnapten ternauwernood aan bommen of slavernijnetwerken. Noodgedwongen werden ze veel sneller volwassen dan goed voor hen is en toch zijn ze hun kinderlijk enthousiasme niet kwijtgeraakt. Regisseur Idriss Gabel verbleef een jaar lang in het centrum, slaagde erin het vertrouwen van de kinderen te winnen en registreerde hun verhalen, hun verdriet, hun hoop en hun dromen.


Praktische info:

De vertoning is gratis, maar we vragen je wel om vooraf in te schrijven. De vertoning vindt plaats in het Rode Kruis Opvangcentrum.

Partners:

Rode Kruisopvangcentrum Brugge

Over de begeleiding:

Is algemeen coördinator. Daarnaast organiseert en coördineert Karl het aanbod rond de thema's "diversiteit" en "persoon en relatie"en is hij contactpersoon voor de gemeenten Zuienkerke, Torhout, Knokke-Heist en Zedelgem. Hij heeft twee bijzondere interesses: de sociale en industriële geschiedenis van Wallonië (de Borinage, Le Centre, Charleroi) en de beide wereldoorlogen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.