Johan Braeckman over Etienne Vermeersch

U bent hier

Home > Johan Braeckman over Etienne Vermeersch

Filosofiereeks over de Grote Vier

Wanneer

di, 03/11/2020 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-11-03 20:00:002020-11-03 22:00:00GMT+01:00Johan Braeckman over Etienne VermeerschHauwerstraat 3C 8000 Brugge

Waar

De Brug
Hauwerstraat 3C
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 20-9076

Vorig jaar overleed Etienne Vermeersch (1934-2019), een van de meest invloedrijke Vlaamse intellectuelen van de voorbije vijftig jaar. Hij had een grondige kennis van meerdere disciplines, schreef verschillende boeken en talloze artikelen, en gaf geregeld in de media zijn opinie over kwesties omtrent identiteit, migratie, geloof, milieu, abortus, euthanasie, overbevolking, enz. Hij bleef actief tot op hoge leeftijd en gaf vele honderden lezingen in Vlaanderen en elders. Tijdens de lezing bespreken we de levensloop van Etienne Vermeersch en zijn belangrijkste filosofische en maatschappelijke bijdragen. 


Johan Braeckman doceert wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Hij doctoreerde bij Etienne Vermeersch, was jarenlang zijn assistent en nam meerdere vakken van hem over toen hij met pensioen ging. Hij publiceerde (samen met Etienne Vermeersch) een boek waarin de geschiedenis van de wijsbegeerte wordt besproken en gaf enkele bundels uit met teksten van Etienne Vermeersch (‘Van Antigone tot Dolly’ en ‘Nagelaten Geschriften’).Praktische info:

Inschrijven via brugge@masereelfonds.be

Partners:

Masereelfonds Brugge
De Brug

Over de begeleiding:

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.