KANAL - Centre Pompidou in Brussel

U bent hier

Home > KANAL - Centre Pompidou in Brussel

wandeling en bezoek

Wanneer

za, 30/03/2019 - 07:40 - 18:30
Voeg toe aan kalender2019-03-30 07:40:002019-03-30 18:30:00GMT+01:00KANAL - Centre Pompidou in BrusselStationsplein 1 8000 Brugge

Waar

Lokettenzaal station Brugge
Stationsplein 1
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 45.00

Code: 19-7966

Van autofabriek tot kunstencentrum, dat is heel kort het verhaal van de Brusselse Citro├źngarage. Met de 21 meter hoge showroom in beton, staal en glas was de garage een ware kathedraal voor de automobiel. Binnenkort starten de verbouwingen die deze bijzondere site zullen omturnen tot een museum voor hedendaagse kunst. Citro├źn wordt Kanal. Maar nog voor de start van de werken is het publiek tijdelijk welkom om dit uniek cultureel patrimonium te ontdekken. In de voormiddag wandelen we in de buurt van Kanal en vertelt de gids over de rol van het kanaal Willebroek-Brussel en Brussel-Charleroi, het opschuiven van de havenactiviteiten en de opkomst, ondergang en heropstanding van de kanaalbuurten. Na de lunch loodst een gids ons door het imponerende gebouw zelf.

Praktische info:

In de voormiddag maken we een wandeling langs het kanaal. Na de lunch brengen we een geleid bezoek aan het gloednieuwe museum Kanal.
De gidsen, de lunch met een drankje en de toegang tot Kanal zijn in de prijs begrepen. De koffiepauze in de voormiddag en de treinreis niet.

Partners:

Brukselbinnenstebuiten

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.