Kernenergie ontrafeld

U bent hier

Home > Kernenergie ontrafeld

Wanneer

wo, 06/11/2019 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-11-06 19:30:002019-11-06 22:00:00GMT+01:00Kernenergie ontrafeldSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.139€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.708€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 19-8358

De rol van kernenergie is altijd al onderwerp geweest van een heftig maatschappelijk debat. Is deze bijna onuitputtelijke bron van energie een godsgeschenk? Of hebben we zoals Prometheus het vuur van de goden gestolen? Met deze introductie willen we voldoende bagage meegeven zodat ieder voor zichzelf een oordeelkundige mening kan vormen.

In een technische inleiding leggen Peter Cauwels en Gilbert Eggermont uit hoe een kerncentrale werkt, welke verschillende stappen er zijn in de brandstofcyclus, waarom er een link is met het militaire complex en waarom er af en toe van die dingen ontploffen. We concluderen dit eerste deel met lessen uit de geschiedenis en een afweging van de voordelen en de nadelen. Na de pauze bespreken we de specifieke Belgische en Europese situatie. Waar komen we vandaan? Waar staan we nu? En wat zijn mogelijke pistes voor de toekomst?

Over de begeleiding:

Is expert stralingsbescherming en kernenergie met 50 jaar ervaring. Hij was, onder andere, onderzoeker aan de UGent, gastdocent aan de UA, gasthoogleraar aan de VUB, waarvan 6 jaar hoofd van de dienst stralingscontrole en lid van het directie comité bij het SCK in Mol. Hij is sinds 1995, als expert, lid van de Hoge Gezondheidsraad van België. Hij is een sterk gewaardeerde opiniemaker rond kernenergie, volksgezondheid en maatschappij in de media.

Behaalde in 2001 een doctoraat in de kernfysica aan de UGent. Sinds 2011 is hij, als onderzoeker in risicobeheer, verbonden aan de polytechnische universiteit ETH in Zurich. Hij houdt er van om wetenschap en technologie toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.