Kijken naar kunst - reizen van buiten naar binnen

U bent hier

Home > Kijken naar kunst - reizen van buiten naar binnen

Straffe Streken 2019

Wanneer

za, 29/06/2019 - 13:30 - 17:00
Voeg toe aan kalender2019-06-29 13:30:002019-06-29 17:00:00GMT+01:00Kijken naar kunst - reizen van buiten naar binnenBoeveriestraat 45 8000 Brugge

Waar

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Standaardprijs - 5.00

Code: 19-8297

In deze causerie gaat Joris Capenberghs op een poëtische en persoonlijke manier in dialoog met een aantal oudere en hedendaagse kunstwerken. Je volgt verschillende thema’s en uiteenlopende verhaallijnen naar een wereld die stilzwijgend tot spreken komt. Artistieke expressie die raakt is immers een uitnodiging tot een ‘inwaartse’ reis. Tegelijk krijg je een aanzet om zelf ‘hardop’ naar kunst te kijken. In het eerste deel krijg je een boeket van kunstwerken aangereikt, het tweede deel spitst zich toe op 'Compositie met rood, geel en blauw' van Piet Mondriaan. 

Praktische info:

Deze activiteit maakt deel uit van onze Straffe Streken op 29 juni in de Sint-Godelieveabdij, een oase van rust pal in de stad. Je kan er de hele dag activiteiten volgen. Rust en meditatie, fluisterende kloostermuren, stille rituelen, religieus erfgoed... met deze rode draden weven we een mooi dagprogramma. 's Middags ben je welkom op onze potluck-lunch (breng dus zelf ook iets te eten mee).
Alle info: www.vormingplus-brugge.be/straffestreken

Over de begeleiding:

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog. Hij beweegt zich – als wandelaar, publicist, vertaler en tentoonstellingscurator – op het snijvlak van landschappen, erf­goed, artistieke expressie en natuurbeleving. Hij reist het hele land door en geeft lezingen.
De laatste jaren begeleidt hij – bij wijze van experiment – enkele ‘filosofi­sche salons’. Hij is o.a. docent bij Amarant, Vormingplus en Davidsfonds Acade­mie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.