Klimaat in beweging - de gevolgen van de Westerse keuzes voor Brazilië

U bent hier

Home > Klimaat in beweging - de gevolgen van de Westerse keuzes voor Brazilië

Boekpresentatie 'De kikker die zich niet laat koken'

Wanneer

di, 04/02/2020 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-02-04 20:00:002020-02-04 22:00:00GMT+01:00Klimaat in beweging - de gevolgen van de Westerse keuzes voor BraziliëSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8509

We zitten midden in een wereldwijde klimaatverandering. Maar ook het geestelijk klimaat evolueert. Velen komen in beweging voor een andere manier van leven, produceren en consumeren. In de context van economische en politieke crisis in Brazilië brengt Luc Vankrunkelsven verhalen van onmacht, maar ook van gezamenlijk verzet. Wat in Brazilië gebeurt is nauw verweven met de keuzes die in Europa en wereldwijd gemaakt worden. Zoals het Amazonewoud en de Cerrado die moeten wijken voor het verbouwen van soja, bestemd voor de export naar Europa. Of zoals de dominantie van een monotone industriële landbouw die mensen en natuur geen plek gunt. Vankrunkelsvens boek, 'De kikker die zich niet laat koken', is een metafoor voor de mens die zich niet laat doen: we zien dat de wereld verandert en proberen samen met vele anderen kiezels in het water te (ver)leggen.

Partners:

Food Lab Brugge

Over de begeleiding:

Luc Vankrunkelsven is medewerker van Wervel, Beweging voor een gezonde landbouw. Hij leefde deels in Brazilië en reist nu nog jaarlijks naar Brazilië in het kader van de internationale dialoog voor een ander landbouw- en voedselsysteem. Hij publiceert hier boeken over in het Portugees en Nederlands. Sinds 11 jaar ligt de focus op de Cerrado, een savanne-achtig gebied van 2 miljoen km2. Het is één van de oudste eco-systemen ter wereld, dat razendsnel vernietigd wordt in dienst van sojamonocultuur voor Europa en China.

Voor Cerrado, zie: www.wervel.be en op facebook 'Viva Cerrado'
Algemene werking van Wervel: www.wervel.be
Blog: https://lucvankrunkelsven.wordpress.com
Over Luc: https://nl.wikipedia.org/wiki/Luc_Vankrunkelsven

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.