Koken met noten

U bent hier

Home > Koken met noten

demo-kookles

Wanneer

do, 12/11/2020 - 19:00 - 21:30
do, 26/11/2020 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-11-12 19:00:002020-11-12 21:30:00GMT+01:00Koken met notenSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge2020-11-26 19:00:002020-11-26 21:30:00GMT+01:00Koken met notenSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 67.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 56.00
Sociale prijs - 11.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8623

Noten zoals o.a. amandelen, hazelnoten, cashewnoten, paranoten, walnoten, pistache- en pecannoten dragen heel wat meer mogelijkheden in zich dan we soms vermoeden. Het zijn rijkelijke ingrediënten met typische kwaliteiten. In de vegetarische keuken worden noten als gunstige bron van onverzadigde vetten en als eiwit gebruikt. Peter Vandermeersch, kok en lesgever, leert je in deze demonstratie kooklessen om noten te gebruiken en te bereiden als onderdeel van warme maaltijden. Ze zijn ook uitstekend geschikt om tal van bijgerechten, dipsauzen en condimenten te maken. Ook notenmelk en room op basis van noten, of de notenpasta's bieden tal van mogelijkheden om sausen, soepen en zowel zoete als hartige bereidingen te verrijken.

Praktische info:

Een degustatie is telkens inbegrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië.
De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.