Koloniaal verleden - bezoek aan het Afrika Museum

U bent hier

Home > Koloniaal verleden - bezoek aan het Afrika Museum

Wanneer

do, 18/06/2020 - 11:40 - 19:00
Voeg toe aan kalender2020-06-18 11:40:002020-06-18 19:00:00GMT+01:00Koloniaal verleden - bezoek aan het Afrika MuseumStationsplein 1 8000 Brugge

Waar

Lokettenzaal station Brugge
Stationsplein 1
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 15.00
Sociale prijs - 3.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8809

Het Afrikamuseum kreeg recent een make-over. Dat was nodig, want de voorzieningen voldeden niet meer aan de behoeften van een modern museum. Maar er was meer werk aan de winkel. De grootste uitdaging bestond erin om een beeld te schetsen van het hedendaagse, ontvoogde Afrika in een gebouw met een koloniaal verleden. De overheersende witte bril moest dus worden afgezet en het koloniale beleid ook vanuit kritische hoek belicht. We nodigen je graag uit op de rondleiding ‘Een complex en gedeeld verleden’. Doel: tussen de muren die kolonisatie ademen een veel rijker verhaal over Centraal-Afrika ontdekken. 

Praktische info:

We spreken af in de lokettenzaal en nemen de trein naar Brussel Centraal om 12u. Daar stappen we over op de tram. De toegang en gids zijn in de prijs inbegrepen, het trein- en tramticket niet.
Op eigen houtje gaan (of terugkeren) kan uiteraard ook maar laat ons dat zeker weten. De rondleiding start om 14u30. Het einduur van deze activiteit is een richtuur (afhankelijk van trein).

Breng eventueel een lunchpakket mee.

Op 25 juni hebben we in het Vormingplushuis Nadia Nsayi te gast met de de lezing 'Koloniaal verleden – door een kritische bril'.

Over de begeleiding:

Organiseert en coördineert het aanbod rond de thema's maatschappij, duurzaamheid, burgerschapsvorming en digitale geletterdheid. Lobke is contactpersoon voor de gemeenten Damme en Beernem.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.