Kookworkshops - basis vegetarische voeding

U bent hier

Home > Kookworkshops - basis vegetarische voeding

Wanneer

do, 14/03/2019 - 19:00 - 22:00
do, 21/03/2019 - 19:00 - 22:00
do, 28/03/2019 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-03-14 19:00:002019-03-14 22:00:00GMT+01:00Kookworkshops - basis vegetarische voedingSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge2019-03-21 19:00:002019-03-21 22:00:00GMT+01:00Kookworkshops - basis vegetarische voedingSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge2019-03-28 19:00:002019-03-28 22:00:00GMT+01:00Kookworkshops - basis vegetarische voedingSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaard - 84.00

Code: 19-7913

Het overschakelen naar een meer vegetarisch voedingspatroon brengt vele vragen met zich mee. Peter Vandermeersch, kok en lesgever, beantwoordt ze graag voor jou. Vegetarisch koken is niet alleen het vlees weglaten en nieuwe producten leren gebruiken maar vooral ook op een bewustere manier je maaltijden opbouwen en vormgeven. Je maakt eenvoudige, kleurrijke, toegankelijke bereidingen die ook versterkend, volwaardig en verzadigend zijn. Je maakt kennis met de seizoensingrediënten, de verschillende graansoorten, de plantaardige eiwitten en oliën, de grote waaier aan verse en gedroogde kruiden en specerijen, de vele bindmiddelen en de natuurlijke zoetmiddelen. De recepten zijn gemakkelijk te integreren in de dagelijkse keuken ook voor gezinnen met kinderen.

Praktische info:

Deze reeks is geschikt voor alle geïnteresseerden en dus voor zowel beginners als gevorderden. Breng een schort mee. Een maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs begrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië.
De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.