Kruidenwandeling langs de Sint-Pietersplas

U bent hier

Home > Kruidenwandeling langs de Sint-Pietersplas

Wanneer

wo, 26/08/2020 - 14:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2020-08-26 14:00:002020-08-26 16:30:00GMT+01:00Kruidenwandeling langs de Sint-PietersplasBlankenbergse Dijk 75 8000 Brugge

Waar

Domein 'Aan de plas'
Blankenbergse Dijk 75
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 12.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 10.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-9036

Wilde planten groeien overal. Maar wist je dat er heel wat van deze kruiden eetbaar, lekker en gezond zijn? Griet Depaemelaere, herboriste, vertelt je er alles over tijdens deze kruidenwandeling langs de Sint-Pietersplas. Je leert verschillende wilde planten kennen en herkennen. Griet vertelt je ook welke eetbaar zijn en welke geneeskundige krachten sommige planten hebben. Ze doorspekt de weetjes met boeiende verhalen. Je geniet ook van enkele kruidige proevertjes. 

Praktische info:

Zorg bij regen of zon voor aangepaste kledij.
Afspraakpunt aan de fietsrekken van 'Domein aan de Plas'.

Over de begeleiding:

Al van kinds af aan heeft Griet een enorme interesse voor de natuur. Een wildpluk cursus in Heist en een opleiding Herborist aan de Europese Academie in Gent, hebben deze passie nog versterkt. Griet kijkt ernaar uit om regelmatig wandelingen en workshops met wilde planten te organiseren.

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.