Leven met een psychische kwetsbaarheid

U bent hier

Home > Leven met een psychische kwetsbaarheid

online herstelverhaal met kans tot vraagstelling

Wanneer

do, 28/01/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-01-28 19:30:002021-01-28 21:00:00GMT+01:00Leven met een psychische kwetsbaarheidBij je thuisstraat 1 8000 Brugge

Waar

Bij je thuis
Bij je thuisstraat 1
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: 21-9235

Elk jaar in december is er ‘rodeneuzendag’ Dan spoelt er een golf van solidariteit over Vlaanderen. Solidariteit met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Daarna ebt die golf weer weg… maar voor wie zelf in de situatie zit, als direct betrokkene, als partner, als ouder, als vriend kabbelt het leven met een psychische kwetsbaarheid verder. Soms heftig, soms rustig. Het taboe op de ziekte maakt de problemen die ermee gepaard gaan moeilijk bespreekbaar. Bart Meeus, ervaringsdeskundige, wil met zijn herstelverhaal dit taboe mee helpen doorbreken. Genezen in de traditionele medische zin kan vaak niet, herstellen (persoonlijk, maatschappelijk en economisch) kan wél. Al is zijn verhaal geen simpel recept dat op iedereen van toepassing is, de kans is groot dat elementen van zijn verhaal ‘bekend’ in de oren klinken. Na zijn verhaal wil Bart ook graag op je vragen ingaan.

Praktische info:

Deze activiteit is gratis - inschrijven vooraf is noodzakelijk

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet (met camera en micro) en een goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving ontvang je de dag van de activiteit een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie.

Download alvast Zoom op je pc of tablet. Hier lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom: https://www.vormingplus-brugge.be/faq#n200632
Heb je interesse om deel te nemen, maar is de activiteit volzet? Schrijf je dan toch in. Zo kom je op een wachtlijst. Zo zien wij of er interesse is en bekijken we om de activiteit te herhalen.

Partners:

STAD BRUGGE
Mintus
Kwartiermakers
Covias
Similes vzw

Over de begeleiding:

Bart Meeus is ervaringsdeskundige in geestelijke gezondheisdzorg. Hij vindt het belangrijk om het taboe rond deze problematiek te doorbreken. Hij brengt op een open en eerlijke manier zijn eigen herstelverhaal om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. 

Trefwoorden: Online, Activiteit
Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.