Mannenmens - inspringtheater met mannen

U bent hier

Home > Mannenmens - inspringtheater met mannen

Wat gebeurt als een man in een kwetsbare situatie verzeilt: geldgebrek, werkloosheid, ziekte, echtscheiding...? Hoe reageert hij en wat betekent dit voor zijn relaties? Hoe beleeft hij de reacties van anderen?
Met deze vragen op zak gaat een groep mannen aan de slag. Ze bouwen samen een inspringtheater op: interactieve theaterscènes waarbij ook het publiek op het podium mag 'springen' om nieuwe inzichten aan te reiken.

Begeleider Lucas Vandenbussche heeft een pak ervaring met inspringtheater. Hij is overtuigd van de impact van deze methode: "We werken naar een beklijvende voorstelling waarin het publiek de dilemma's herkent en echt voelt. Iets wat je veel moeilijker bereikt met een panelgesprek of academisch artikel over hetzelfde onderwerp. Inspringtheater heeft een krachtig effect."

 

foto mannenmens
Een deelnemer getuigt

Stefaan Sercu speelt mee in 'Mannenmens'. Waarom doet hij dit? Wordt dit soort theater niet te persoonlijk? Hoe krijg je mensen uit het publiek op het podium? En hoe zit het met de vrouw in dit stuk?

Stefaan vertelt hoe hij dit unieke theaterproject ervaart.

Lees hier het interview met Stefaan Sercu

 

foto mannenmens
Wat is inspringtheater?

Bij inspringtheater kunnen mensen uit het publiek deelnemen door ‘in te springen’. De spelersgroep zet een situatie neer met een probleem, dilemma of conflict. Het publiek krijgt zo stof tot nadenken en de kans om op het podium de voorgestelde scène actief te veranderen.

 

 
foto mannenmens

Het stuk ‘Mannenmens' onderzoekt wat er met mannen gebeurt wanneer ze in een kwetsbare situatie terechtkomen: door geldgebrek, werkloosheid, ziekte of een echtscheiding.

Hoe tekenen deze ervaringen hun leven en hun zelfwaardegevoel? Wat doet het met hun relaties en hoe reageert de omgeving? Deze vragen vormen de rode draad van een interactieve en intrigerende theatervoorstelling.

coming soon
Binnenkort voor, en met, publiek!

MANNENMENS speelt drie voorstellingen in januari en februari 2018:

 

 

 

 

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.