Mannenmens - inspringtheater met mannen

U bent hier

Home > Projecten > Mannenmens - inspringtheater met mannen

Het stuk Mannenmens onderzoekt wat er met mannen gebeurt wanneer ze in een kwetsbare situatie terechtkomen: door geldgebrek, werkloosheid, ziekte of een echtscheiding. Hoe tekenen deze ervaringen hun leven en hun zelfwaardegevoel? Wat doet het met hun relaties en hoe reageert de omgeving? Deze vragen vormen de rode draad van een interactieve en intrigerende theatervoorstelling.

Wat is inspringtheater?

Bij inspringtheater kunnen mensen uit het publiek deelnemen door "in te springen". De spelersgroep zet een situatie neer met een probleem, dilemma of conflict. Het publiek krijgt zo stof tot nadenken en de kans om op het podium de voorgestelde scène actief te veranderen.

Begeleider Lucas Vandenbussche heeft een pak ervaring met inspringtheater. Hij is overtuigd van de impact van deze methode: "We werken naar een beklijvende voorstelling waarin het publiek de dilemma's herkent en echt voelt. Iets wat je veel moeilijker bereikt met een panelgesprek of academisch artikel over hetzelfde onderwerp. Inspringtheater heeft een krachtig effect."

Een deelnemer getuigt

Stefaan Sercu speelt mee in "Mannenmens". Waarom doet hij dit? Wordt dit soort theater niet te persoonlijk? Hoe krijg je mensen uit het publiek op het podium? En hoe zit het met de vrouw in dit stuk? Lees hier het interview met Stefaan Sercu

Wat gebeurde er op de drie voorstellingen?

Lucas en Hilde beschrijven wat er gebeurde op de voorstellingen van 26 januari, 31 januari en 4 februari 2017. Lees hier de verslagjes

Meer weten. Of wil je zelf aan de slag met Inspringtheater?

neem contact op met Hilde Demuynck, 050 33 01 12 of hilde.demuynck@vormingplusbrugge.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.