Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Corona: alle activiteiten afgelast tot half juli

De lockdown blijft nog even duren. Groepsactiviteiten doen, een workshop volgen, in een publiek zitten... we moeten het voorlopig voor ons uit schuiven. Daarom hebben we besloten om ons hele voorjaarsprogramma af te lassen. We schrappen dus ons hele aanbod tot en met 11 juli. Daarna komen we met frisse moed en heel veel goesting terug vanaf 20 augustus, met een nieuw aanbod.

Gezocht: vrijwilliger voor online Praattafel Nederlands in Brugge

Als vrijwilliger van een online-praattafel is heb je op regelmatige basis een digitaal gesprek met een of meerdere anderstaligen. Het doel is de verworven kennis van het Nederlands te integreren als parate kennis. Een Praattafel is dus geen les of onderdeel van een integratiecursus.

In je kot - online cursussen in Vormingplusland

De programma's in huis zijn voorlopig geschrapt, maar de Vormingpluscentra in Vlaanderen hebben niet stil gezeten. Hier vind je hun online aanbod, dat je vanuit je woonkamer kan volgen! Je vindt hier een overzicht Geniet ervan... en we zien je heel graag terug... in real life!

Online activiteiten bij Vormingplus Brugge

Andere tijden, andere gewoonten. We hebben een mooi online aanbod uitgewerkt. Ons voorjaarprogramma is geannuleerd verkennen nieuwe wegen. Dit betekent o.a. dat we steeds meer digitale middelen gebruiken. Niet enkel om te vergaderen of bij te praten, maar ook om cursussen te organiseren.

Bel of mail de digidokter!

Vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Apps installeren op je toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je digitale vraag ook is, de Digidokter kijkt voor een oplossing.

Webinar - op zoek naar veerkracht als mantelzorger van een persoon met dementie

Tijdens deze online infosessie nodigen we je uit om stil te staan bij de effecten van de corona-crisis op jezelf. Hoe turbulenter en verwarrender de wereld om ons heen wordt, hoe moeilijker het wordt om een nieuw persoonlijk evenwicht te vinden. We leggen de focus op je mogelijke hulpbronnen en manieren om je draagkracht te versterken. Als mantelzorger zijn jullie ook zorghelden!

Videobellen - hoe begin je eraan?

We schakelen met z'n allen over naar de digitale wereld om, ook in coronatijden, mensen samen te brengen voor online vergaderingen, cursussen, gesprekken, digdokter-sessies... Maar een gesprek via videochat gaat er toch iets anders aan toe dan een gesprek 'in real life'.  Hieronder vind je enkele tips voor een geslaagde videobabbel:

Word peter/meter van een straattuin

Zot van de stukjes groen in je buurt? Dan kun je peter of meter worden van een straattuin in je omgeving!

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.