Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Klaar voor de winter?

Wij alvast wel. Met een winterprogramma waaraan je je kan warmen! Neem vlug een kijkje en zoek verstrooiing voor de donkere dagen:

De Warmste Wijk - kerstmarkt in Sint-Pieters

De Warmste Wijk is een gezellige kerstmarkt met verschillende kraampjes door de verenigingen van Sint-Pieters.Doel: geld inzamelen voor de Mug Heli.Iedereen welkom voor een gezellige avond met hapjes, drankjes, muziekoptredens, snuisterijen.. en heel veel sfeer!

De besparingstrein, hij dendert voort

Minister van cultuur Jambon zet het mes in de subsidiëring van de cultuursector. En ook Vormingplus moet 6% inleveren. Dat valt nog mee, denkt u misschien. Hola. Het is niet de eerste keer. In 2010 moest Vormingplus 33% inleveren. In 2015 nog eens 5.9%. De subsidie wordt bovendien maar gedeeltelijk geïndexeerd. En daar komt nu nog eens 6% bovenop. Dat tikt aardig aan.

Niemand wil ze hebben - Europa en zijn vluchtelingen

Onderzoeksjournaliste Linda Polman (NL) stelt haar nieuwe boek 'Niemand wil ze hebben' voor op zaterdag 28 december in Brugge.

Nieuwe Buren

België is de laatste jaren veel veranderd. Er kwamen heel wat mensen uit andere landen bij.  We leven met veel verschillende nationaliteiten samen.Over hoeveel mensen gaat het? Wie zijn deze mensen? Waarom zijn ze naar hier gekomen? De cursus 'Nieuwe buren' is een lessenreeks over nieuwkomers. 

De Knikjesstraat

'Eens knikken kost toch niet veel moeite', vindt Zarra Neirinck. En ze lanceerde prompt de Knikjesstraat.Met een simpel bordje voor je vensterraam ga je voor meer warmte en vriendelijkheid op straat.

Meesters in samenleven

De Vlaamse regering kondigt de zoveelste besparingsoefening binnen onze sector aan. Daarmee zet ze de verbindende rol van sociaal-culturele organisaties, de kracht van vrijwilligers en een warme samenleving onder druk. Vormingplus Brugge zal blijven inzetten op inspirerende, verbindende, diverse, innovatieve, gepassioneerde activiteiten en praktijken.

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

Het Repair Café op tournee

Gooi je kapotte spullen niet weg maar geef ze een tweede leven! Samen met een team handige klussers probeer je je apparaten, kleren, fietsen, computers, speelgoed… te herstellen   Repair Café Van Voldenzaterdag 22 februari, van 14u tot 17uDienstencentrum Van Volden, Joris Dumeryplein 1, Brugge ***

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.