Nieuws

Home > Nieuws

Zomeren met Vormingplus

Helemaal vers en nog nadampend op deze site: ons nieuwe zomerprogramma.   Via deze link https://www.vormingplus-brugge.be/cursustabel kan je alle activiteiten chronlogisch terug vinden. Inschrijven doe je best meteen online.

Investeer in Brugse Groene Stroom

Coopstroom, het eerste coöperatieve energieproject in Brugge, is uit de startblokken. Je kan nu investeren in een eerste project van de coöperatie: een zonnepanelen-installatie op het dak van het Vormingplushuis.

Ons herfstprogramma online

De zon schijnt (soms), de dagen lengen en de zomervakantie staat voor de deur. Aan de herfst denken we nog niet... of toch al een beetje want: ons gloednieuwe herftsprogramma staat online! Snel even rondneuzen op deze website, je inschrijven voor je favorieten en klaar. En dan is die herfst weer veilig ver weg.

Cultuurcontentement: stem mee voor een straf lokaal cultuurbeleid

Wat vind jij belangrijk voor cultuur en hoe waardeer jij de inzet van jouw gemeente?  We horen het graag! Geef jouw mening en maak cultuur mee tot een belangrijk thema van de gemeenteraadsverkiezingen (2018).

BE.LAND: expo over 65 jaar gastvrij vluchtelingenonthaal

Vluchten is een verhaal van alle tijden. Maar ook gastvrijheid tegenover vluchtelingen heeft in België een lange traditie.

Praattafel - oefen je Nederlands

Wil je graag je Nederlands oefenen? Dat kan op deze Praattafel! Samen met een gemengde groep anderstaligen en Nederlandstaligen spreek je over wat je bezig houdt of over alledaagse onderwerpen. Dit is geen cursus, wel conversatie op jouw taalniveau. dinsdagmorgen (van 9u30 tot 11u)Dienstencentrum Van VoldenJoris Dumeryplein 1, Brugge OF

Maandag Hersteldag

Het project 'Sint-Pieters Deelt' lanceert een vast repaircafé onder de noemer ‘maandag hersteldag’. Elke maandagavond kan je in Buurtcentrum De Dijk te Sint-Pieters terecht voor kledijherstel en naatips en voor computeronderhoud. Twee vrijwilligers staan ter beschikking om je op weg te helpen tegen een vrije bijdrage.  

Donderdag, soepdag... Welkom op het Soepcafé van Sint-Pieters!

Elke donderdagmiddag ben je welkom op het Soepcafé van Sint-Pieters. Met voedseloverschotten die in de winkel niet meer verkocht worden maar nog perfect eetbaar zijn, bereiden we een heerlijke vegetarische maaltijd met soep. En natuurlijk eten we alles samen op. Wie wil kan een  handje toesteken bij het koken of opruimen.

30 juni: Congolees nationaal feest in Brugge

Zin in een feestje met een Congolese maaltijd en muziek? Op vrijdag 30 juni viert de multiculturele Brugse vereniging Nsanga naar goede gewoonte het Congolees nationaal feest.

Wat jij kan doen voor de vluchtelingen?

Hier vind je een overzicht van alles wat met vluchtelingen in Brugge te maken heeft.Vind je onvolledige of achterhaalde info? Laat het ons weten, stuur een mailtje naar vluchtelingen@vormingplusbrugge.be.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.