Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Ons nieuwe herfstprogramma!

Het is een stevige oogst, ons nieuwe herfstaanbod.Met 185 activiteiten om je tanden in het najaar te zetten. Bekijk ons aanbod op deze website - wie weet zit er iets voor jou tussen? Hier vind je alle activiteiten in een chronologische lijst.  

Pastorie Préférée - we zwaaien de vakantie uit

De Pastorietuin van Sint-Pieters vormt twee weekends lang het decor voor een zomerse pop-up. De Préférés – enkele ondernemende burgers van Sint-Pieters - willen de mooie tuin nieuw leven inblazen en openstellen voor publiek

Brugs Vertelcollectief op zomerse podia

Het Brugs Vertelcollectief rolde uit de cursus 'Vertel je verhaal', onder leiding van Karin Bral. De deelnemers werden gebeten door het woord, het verhaal... en het podium. Ze verenigden zich als het Brugse Vertelcollectief en blijven samen repeteren, nieuwe verhaalstof zoeken en podia bestormen.

Een kwestie van veerkracht - maak kennis met PRH

In je leven komt er zo nu en dan iets op je pad dat je (even) doet wankelen, iets dat je uit evenwicht brengt of je zelfs echt op de proef stelt. Op zulke momenten kunnen we meestal rekenen op de nodige veerkracht in onszelf.

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

We hebben elkaar (brood)nodig - 17 oktober-actie

  In Vlaanderen blijven de armoedecijfers stijgen: niet minder dan 15% (1 op de 7 Vlamingen) dreigen in armoede terecht te komen. Steeds meer gezinnen krijgen het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen: huishuur, schoolkosten, naar de dokter gaan, kledij...Armoede blijft een groot onrecht.

Vormingplus zoekt freelance procesbegeleiders

Vormingplus zoekt freelance procesbegeleiders Heb je een agogische opleiding of ervaring in het sociaal-cultureel werk?Wil je je engageren om tijdens activiteiten en bijeenkomsten als procesbegeleider op te treden?Heb je feeling voor het begeleiden van mensen uit kwetsbare groepen?Kan je een groep meepakken en begeleiden doorheen een project?

Bied een uitweg - word vrijwilliger bij Tele-Onthaal!

Elke dag contacteren meer dan 300 mensen de telefoon-en chathulpijn vrijwilligers van Tele-Onthaal, op zoek naar een uitweg. En daarom is Tele-Onthaal op zoek naar extra luisterende oren. Word jij een volgende vrijwilliger ?

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

Op consult bij de Digidokter in de Biekorf

Heb je vragen over je smartphone, tablet, computer of laptop? Kom dan op consultatie bij een Digidokter in Hoofdbibliotheek Biekorf. Elke tweede en vierde woensdag van de maand kan je er tussen 14u en 16u al je digitale vragen stellen.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.