Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Volledig nieuw aanbod!

We mogen weer, we kunnen weer en we doen het weer!

We gaan voor veilig en virusvrij

Vormingplus stelt alles in het werk om de activiteiten veilig en virusvrij te laten doorgaan.

Krijg jij de eindjes aan elkaar geknoopt?

We kunnen er niet omheen. Corona heeft een enorme invloed op ieders leven. Maar gezinnen die financieel minder goed rondkomen, krijgen de coronacrisis niet verteerd.

Bel of mail de digidokter!

Vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Apps installeren op je toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je digitale vraag ook is, de Digidokter kijkt voor een oplossing.

Vitamine T - inspiratie voor de toekomst

Wat als we de coronacrisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst? 

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

Nieuw: onze solidariteitsprijs

Betaalbare en haalbare activiteiten voor iedereen... daar streven we naar.Daarom lanceerden we onlangs onze solidariteitsprijs. Vanaf nu hanteren we dus drie tarieven! De standaardprijsDit is de gewone basisprijs. Wat het kost, zonder franjes.

SamenLezen - nieuw najaar

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Tussen de fragmenten door bespreek je wat je net gehoord hebt en wissel je van gedachten. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Huisgenoten: Omgaan met emoties

Klinisch psychologe Fanny Dumarey biedt handvaten om emoties bewust te benaderen. Welke boodschappen dragen emoties? Hoe versterken we leuke emoties en kunnen we moeilijke emoties dragen of verminderen? Hoe laten we los?Deze 5-delige cursus biedt wetenschappelijk onderbouwde handvaten, het is geen therapeutische groep.

Word jij een anonieme luisterheld? - Tele-Onthaal

Tijdens de moeilijke lockdownmaanden maakten meer dan 130 vrijwilligers met hun stem, hun gehoor en menselijke warmte écht het verschil voor wie het moeilijk had.Een kwart meer oproepers vonden de voorbije maanden de weg naar Tele-Onthaal.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.