Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Corona: alle activiteiten afgelast tot en met 3 mei

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden, annuleren we al onze activiteiten tot en met zondag 3 mei 2020.Dit geldt voor ons aanbod in het Vormingplushuis én op verplaatsing.

Ons lenteprogramma

Half maart lieten we ons vers lenteaanbod op de wereld los. Het hele programma stond net online  en de drukker leverde de nieuwe brochures. En toen viel alles stil... Voorlopig is alles geannuleerd tot en met 3 mei. We hopen dat we daarna - en enkel en alleen als dit veilig is voor iedereen - snel onze deuren weer kunnen opengooien. 

Word peter/meter van een straattuin

Zot van de stukjes groen in je buurt? Dan kun je peter of meter worden van een straattuin in je omgeving!

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Het Repair Café op tournee

Gooi je kapotte spullen niet weg maar geef ze een tweede leven! Samen met een team handige klussers probeer je je apparaten, kleren, fietsen, computers, speelgoed… te herstellen. Het Repair Café trekt de regio rond:

Daar is de Digidokter!

Vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Apps installeren op je toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je digitale vraag ook is, je bent welkom bij de Digidokter.

Ecoliving in Brugge

Ken jij Ecoliving in Brugge? De organisatie werkte vroeger vanuit een pand in de Hoefijzerlaan, met de L.E.T.S. ruilwinkel en de weggeefwinkel als buren. Omdat dit pand binnenkort wordt verbouwd is Ecoliving recent verhuisd naar de Langestraat 70bis.

Praattafel - oefen je Nederlands

Wil je graag je Nederlands oefenen? Dat kan op deze Praattafel! Samen met een gemengde groep anderstaligen en Nederlandstaligen spreek je over wat je bezig houdt of over alledaagse onderwerpen.Dit is geen cursus, wel conversatie op jouw taalniveau. Gratis, inschrijven hoeft niet!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.