Nieuws

Home > Nieuws

Een nieuw herfstprogramma!

De zon schijnt (soms), de dagen lengen en de zomervakantie staat voor de deur. Aan de herfst denken we nog niet... of toch al een beetje want: ons gloednieuwe herftsprogramma staat online! Snel even rondneuzen op deze website, je inschrijven voor je favorieten en klaar. En dan is die herfst weer veilig ver weg.

Investeer in Brugse Groene Stroom

Investeer 250€ in Brugse groene energie! Coopstroom, het eerste coöperatieve energieproject in Brugge, is uit de startblokken. Je kan nu investeren in een eerste project van de coöperatie: een zonnepanelen-installatie op het dak van het Vormingplushuis.

Uitzomeren met Vormingplus

Nog enkele gaatjes in je agende deze zomer? Wij helpen ze vullen!Er staan nog een paar leuke zomeractiviteiten op ons programma: gitaar bij het kampvuur, dauwtrip in de Uitkerkse Polders, zomerkoken, wandeling in de duinen, yoga, bezoek aan Brussel...Neem een kijkje op deze website, online inschrijven kan op elk moment!  

Op ieders gezondheid

Op ieders gezondheid! Of toch niet? De relatie tussen armoede en gezondheid is al lang bekend: arm maakt ziek én ziek maakt arm. Samen met mensen in armoede willen we de gezondheidsongelijkheid aanklagen én taboes doorbreken. Viaeen aantal activiteiten plaatsen we een kritische noot en geven we kleine aanzetten naar een gezonde(re) levensstijl. 

Radicaal samen #Liefdevolverzet - Vredesweek in Brugge

De Vredesweek is een periode van liefdevol verzet, van radicaal samen zijn, van zachte verbinding en scherpe rechtvaardigheid.

BE.LAND: expo over 65 jaar gastvrij vluchtelingenonthaal

Vluchten is een verhaal van alle tijden. Maar ook gastvrijheid tegenover vluchtelingen heeft in België een lange traditie. Van 9 tot 15 oktober kan je hierover de tentoonstelling BE.LAND bezoeken in het Vormingplushuis.

Mis-verstand: geestelijke gezondheidszorg in de kijker

Eén op vier mensen krijgt in zijn/haar leven te maken met een geestelijk gezondheidsprobleem. Ook jij kent vast iemand die aan een psychische aandoening lijdt.Hoog tijd om normaal te doen over psychische problemen en clichés en taboes koud af te serveren.

Cultuurcontentement: stem mee voor een straf lokaal cultuurbeleid

Wat vind jij belangrijk voor cultuur en hoe waardeer jij de inzet van jouw gemeente?  We horen het graag! Geef jouw mening en maak cultuur mee tot een belangrijk thema van de gemeenteraadsverkiezingen (2018).

Future Food

Handmade in Brugge, een initiatief dat volledig inzet op ambacht en innovatie, lanceert tijdens de zomermaanden het culinaire labo Future Food. Proef en laat je verrassen!

Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal

Tele-Onthaal is op zoek naar vrijwilligers om de hulplijn 24u op 24 te kunnen bemannen. Op 21/10/2017 start een nieuwe opleiding in West-Vlaanderen.. Wil jij een luiterend oor bieden?Laat het weten via www.tele-onthaal.be,  west-vlaanderen@tele-onthaal.be of 050 37 37 26.

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.