Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Een nieuw winterprogramma

Wij duiken nu al het nieuwe jaar in. Met een dampend vers winterprogramma. Nieuwe dingen, vaste klassiekers, gekende toppers, grote namen, vertrouwde reeksen, evenementen... you name it. Neem snel een kijkje op deze website! Hier vind je alles in een mooi chronologisch lijstje: www.vormingplus-brugge.be/cursustabel

Down Under - December Dance bij Vormingplus

In december zomert het op z'n Australisch bij Vormingplus. In de marge van het Brugse dansfestival 'December Dance - Dancing Down Under' zetten wij Australië en Nieuw-Zeeland in de kijker, met een aantal heel fijne aussie-activiteiten:

70 jaar Rechten van de Mens

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 70 jaar en dat viert Amnesty Brugge. Niet alleen met een tentoonstelling in de Brugotta Hal op de Burg, maar ook met een boeiend interview van Kati Verstrepen door journalist Lieven Verstraete.

Donderdag, soepdag... Welkom op het Soepcafé van Sint-Pieters!

Elke donderdagmiddag ben je welkom op het Soepcafé van Sint-Pieters. Met voedseloverschotten die in de winkel niet meer verkocht worden maar nog perfect eetbaar zijn, bereiden we een heerlijke vegetarische maaltijd met soep. En natuurlijk eten we alles samen op. Wie wil kan een  handje toesteken bij het koken of opruimen.

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Gelukscafé in 't Werftje

Welkom in het Gelukscafé! Je hoort er verhalen van mensen die gelukkig zijn, je krijgt richtingaanwijzers aangereikt om zelf je geluk te vinden, je wordt geïnspireerd en krijgt ideeën, herinnert je je eigen kracht.

Investeer in Brugse Groene Stroom

Investeer 250€ in Brugse groene energie! Coopstroom, het eerste coöperatieve energieproject in Brugge, is uit de startblokken. Je kan nu investeren in een eerste project van de coöperatie: een zonnepanelen-installatie op het dak van het Vormingplushuis.

Praattafel - oefen je Nederlands

Wil je graag je Nederlands oefenen? Dat kan op deze Praattafel! Samen met een gemengde groep anderstaligen en Nederlandstaligen spreek je over wat je bezig houdt of over alledaagse onderwerpen. Dit is geen cursus, wel conversatie op jouw taalniveau. dinsdagmorgen (van 9u30 tot 11u)Dienstencentrum Van VoldenJoris Dumeryplein 1, Brugge OF

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.