Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Ladies: start to run - start to meet!

  Multiculturele ontmoeting voor dames met sportschoenen.

Weer zin in ecologie

Klimaatverandering doet wat met mensen. Velen voelen zich machteloos. Anderen krijgen een weerzin voor alles wat met klimaat te maken heeft. Kunnen we ook hoop vinden in de ecologische crisis die ons treft? Naar aanleiding van zijn nieuw boek “Zingeving in ecologie” geeft Bruggeling en

AROMA: samen koken, samen eten

Hou je van nieuwe smaken en ben je fan van de wereldkeuken?  

Ethiek in de journalistiek - lezing Pieter Knapen

Nieuws is altijd en overal, en het aanbod groeit met de dag. Tegelijk staat de geloofwaardigheid van journalistiek en media geregeld ter discussie. Mensen stellen vragen bij schokkende beelden van terreurdaden, respect voor privacy, fouten in artikels of reportages, beledigende cartoons, (on)partijdige journalisten, …

Klaar voor een nieuw jaar?

Wij alvast wel. Met een winterprogramma waaraan je je kan warmen! Neem vlug een kijkje en zoek verstrooiing voor de donkere dagen:

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Gezocht: freelance ICT-lesgever

Heb je een passie voor de digitale toestellen en multimedia? Ben je goed thuis in de wereld van nieuwe technologieën?En: wil je die kennis delen met anderen?

De Knikjesstraat

'Eens knikken kost toch niet veel moeite', vindt Zarra Neirinck. En ze lanceerde prompt de Knikjesstraat.Met een simpel bordje voor je vensterraam ga je voor meer warmte en vriendelijkheid op straat.

De besparingstrein, hij dendert voort

Minister van cultuur Jambon zet het mes in de subsidiëring van de cultuursector. En ook Vormingplus moet 6% inleveren. Dat valt nog mee, denkt u misschien. Hola. Het is niet de eerste keer. In 2010 moest Vormingplus 33% inleveren. In 2015 nog eens 5.9%. De subsidie wordt bovendien maar gedeeltelijk geïndexeerd. En daar komt nu nog eens 6% bovenop. Dat tikt aardig aan.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.