Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Laat je niet vangen! - Samen voor een echt sociaal beleid in Brugge

Armoede is een onrecht en dat willen we ook in Brugge op de politieke kaart zetten. Armoedeorganisaties en sympathisanten bouwen op 17 oktober - Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede - een groot armoedeweb en maken zo zichtbaar hoe complex het armoedeprobleem is.

SamenLezen - vrijwilliger gezocht

Sterke verhalen en gedichten bereikbaar maken voor iedereen: dat is wat SamenLezen doet.

Vamos vacaturos - over arbeid en migratie

  Arbeid en migratie - een wereldwijde blikMigratie volgt voor een groot stuk de noden op de arbeidsmarkt. En dat is geen foutloos parcours: er is krapte, illegale arbeid, uitbuiting en sociale dumping.

En Route - onderweg naar beter

In de Nigerese woestijnstad Agadez arriveren jaarlijks duizenden migranten uit Senegal, Kameroen, Gambia, Burkina Faso... Ze belanden in ghetto's en wachten er tot ze de woestijn kunnen oversteken naar Libië of Algerije. Van daaruit wagen sommigen de tocht naar Europa.

Wooncoop - huren bij jezelf!

Wooncoop is een wooncoöperatie die een nieuwe manier van wonen voorstelt. De coöperatie verhuurt woningen, alle bewoners zijn aandeelhouder van wooncoop... en dus mede-eigenaar van de coöperatie! Zo huurt elke wooncoopbewoner als het ware bij zichzelf.

#AllemaalMensenBrugge 2018

Voor het tweede jaar op rij probeert 11.11.11 om solidariteit en mensenrechten terug te brengen in het debat over migratie. Met de campagne #AllemaalMensen vraagt ze een rechtvaardig beleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt. Een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal.

Neem eens een kijkje in de activiteitenagenda van FMDO

In oktober en november organiseren de diverse lidverenigingen van FMDO weer verschillende activiteiten.

Ons herfstaanbod

Ons gloednieuwe herfstaanbod staat te popelen. Neem  een kijkje en verzeker je van een plek in je favoriete cursus. Ons aanbod tot eind december 2018, netjes op een rij vind je hier: www.vormingplus-brugge.be/cursustabel

Digidokters in de Biekorf vanaf november

De Openbare Bibliotheek Brugge zet in op digitale geletterdheid. Vanaf november kan je er terecht bij een Digidokter.Die helpt je verder met vragen over je computer, laptop, tablet of smartphone. De Digidokter zal tweewekelijks een consultatiemoment houden, op woensdagnamiddag van 14u tot 16u.

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee. Je kan ook gewoon luisteren.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.