Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Activiteiten on hold tot eind december

We zetten onze activiteiten tot eind december 2020 on hold.

Nieuw winterprogramma online

Alles ligt stil, ontmoeting en samenzijn lijken ver weg. Toch presenteren we met trots ons nieuwe aanbod voor de winter (periode januari - maart 2021). Hopelijk brent een nieuw jaar beter tijden! Daarom: blader gerust (online) door ons vers aanbod en reserveer een plekje voor je favoriete activiteit. Met een hoopvolle blik op de toekomst!

Ons online aanbod!

Tot eind dit jaar blijven onze lokalen leeg. Alle activiteiten in levende lijve zijn geschrapt. We stellen jullie daarom ons digitaal aanbod voor. Activiteiten die je gezellig en coronaproof kan volgen van thuis uit. Van online kunst kijken tot werken met je smartphone, een Linux café of een lezing.

Lala... liveliedjes met Bart Merlevede op dinsdag en donderdag

Donkere dagen, lange avonden en alles potdicht. De cultuurscene op slot. We bieden graag een kleine pleister op een grote cultuurwonde.Vanaf dinsdag 3 november  geeft Brugs muzikant Bart Merlevede je elke dinsdag- en donderdagavond een korte muzikale boost.

Tijd voor afscheid

In onze stad wonen Bruggelingen uit meer dan 150 herkomstlanden. Een bonte mengelmoes van mensen met een eigen religieuze overtuiging en levensfilosofie.Zo gaat het overlijden van een dierbare gepaard met een set afscheidsrituelen, die erg kunnen verschillen. Komt er voor jou nog iets na de dood? Ben je gelovig? Volg je bepaalde voorschriften of tradities? 

Praattafels Zeebrugge - iets voor jou?

Wil je als Nederlandstalige helpen om de praattafels in goede banen te leiden? We zoeken nog extra begeleiders-vrijwilligers voor de praattafel in Zeebrugge, op woensdagvoormiddag.Wil je meer weten? Bel of mail Luc: 0486 48 58 19 of praattafelbrugge@gmail.com 

Christophe Busch - wij versus zij?

Iedereen reageert vanuit zijn eigen grote gelijk en de kans tot serieuze spanningen en zelfs gewelddadige conflicten neemt toe. Of het nu gaat over BREXIT, Trump, migratie, hoofddoek, zwarte piet of corona en zoveel andere thema’s, de uitdaging blijft hoe we moeilijke thema's bespreekbaar maken zonder te vervallen in een neerwaartse wij-zij dynamiek. Kan polarisatie ook verrijkend zijn?

Stof gezocht

Heb je thuis kleurrijke stofrestjes en allerhande lapjes liggen? Stop ze dan in de verzamelboxen die je vindt in het Huis van de Bruggeling, de bibliotheekfilialen en In&Uit.De Amerikaanse kunstenares Amanda Browder zal er voor de Triënnale 2021 (8 mei - 26 september 2021) een Brugse textielinstallatie van maken.

Bel of mail de digidokter!

Vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Apps installeren op je toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je digitale vraag ook is, de Digidokter kijkt voor een oplossing.

Vitamine T - inspiratie voor de toekomst

Wat als we de coronacrisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst? 

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.