Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Ons herfstprogramma!

Het is een stevige oogst, ons nieuwe herfstaanbod.Met 185 activiteiten om je tanden in het najaar te zetten. Bekijk ons aanbod op deze website - wie weet zit er iets voor jou tussen? Hier vind je alle activiteiten in een chronologische lijst.  

Krachttoer Damme - inclusieve theatervoorstelling

Uitnodiging voor een bijzondere voorstelling!De muzikale theatervoorstelling ofwel Krachttoer Damme is een uniek theaterstuk en biedt een inkijk in het leven van de familie Vermicelli anno 1973. 

#Allemaal Mensen - Brugge 2019

Mensen vluchten niet zomaar, ze gaan op de loop voor conflicten, ongelijkheid, armoede of klimaatverandering. Een groep Brugse organisaties werken samen om solidariteit en mensenrechten terug te brengen in het debat over migratie. Met de campagne #Allemaal Mensen zetten we in op een eerlijk debat, met aan waaier aan opinies en diverse stemmen. Allemaal welkom!

Hommage aan De Piotto’s met special guests op 16 november

De gemeente Oostkamp nodigt je graag uit voor het optreden van De Piotto’s, met special guests Paulus Schäfer en het Mozes Rosenberg Trio.  

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

Soep en Feiten - actua op de middag

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

Het Repair Café op tournee

Gooi je kapotte spullen niet weg maar geef ze een tweede leven! Samen met een team handige klussers probeer je je apparaten, kleren, fietsen, computers, speelgoed… te herstellen   Repair Café Den Breydelzaterdag 9 november, van 14u tot 17uDen Breydel, Kennedypark (tussen de Jan Breydellaan en de Sint-Jansdreef), Sint-Andries

Nationale vrouwenrechten - gespreksavond

Vijf dames van verschillende generaties geven hun mening over de evolutie en huidige stand van zaken rond vrouwenrechten. We verwelkomen: Leona Detieye, Meryame Kitir, Oona Wyns, Vanessa Vens en Anne France Ketelaer.Dit alles onder de deskundige leiding van Mieke Dumont. De 'Music City Singers' zorgen voor de vrolijke noot !

Fair Trade!

De Week van de Fair Trade komt eraan.Wie kiest voor Fair Trade garandeert een beter bestaan voor de kleine producent in het Zuiden. Met de Week van de Fair Trade zetten we dit dik in de verf.We doen volop mee aan deze mooie campagne: met een Eerlijke mode Tour, een Fair Trade chocoladewandeling, een verkenning van chocolademakend Brugge en een lezing over duurzaam bankieren.

Daar is de Digidokter!

Vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Apps installeren op je toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je digitale vraag ook is, je bent welkom bij de Digidokter.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.