Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Daar is de lente(brochure)!

Samen zingen, houtsnijden, Japans borduren, Russische schrijvers, naar het vernieuwde Gruuthuse, kledij swappen, thee in geuren en kleuren, Repair cafés & digidokters, yoga, Bar Literair, hoppas maken, je eigen moestuintje, eerlijke mode in Gent, mindfulness, Carl Devos over verkiezingen, Erfgoeddag, Ryszard Kapuscinski, Soep en Feiten, Praattafels, leerbewerking, Kokoschka, een gloednieuw

Hoe maakt u het? - Erfgoeddag 2019

Op zaterdag 27 en zondag 28 viert Brugge Erfgoedweekend. Dit jaar staan ambachten en vakmanschap in de kijker.Tientallen Brugse vakmannen en -vrouwen, lokale organisaties en erfgoedspelers pakken uit met hun ambachtelijk erfgoed. En dat doen we ook bij Vormingplus, met doe-het-zelf workshops, een ambachtelijke demo-namiddag en een lokale voedingsmarkt!  

Literaire avond in Jabbeke

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de bibliotheek van Jabbeke een poëzieavond met woordkunstenaars en talent van eigen bodem. Dit jaar levert dat de unieke combinatie Femke Vindevogel en Delphine Lecompte.

Romeinse vismarkt in Knokke

Op zaterdag 15 juni organiseren Raakvlak en Sincfala een Romeinse Vismarkt in Knokke-Heist.Op zaterdag 15 juni keren Raakvlak en Sincfala 1.800 jaar terug in de tijd naar een Romeinse Vismarkt.

Het Repair Café op tournee

Gooi je kapotte spullen niet weg maar geef ze een tweede leven!

Soep en Feiten - actua op de middag

Vanaf maart kan je in De Republiek terecht voor een reeks actualiteitslezingen gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge...

Nieuw: SamenLeesgroep in Sint-Pieters.

In maart start een gloednieuwe Brugse SamenLeesgroep. In Bibliotheek De Dijk te Sint-Pieters ben je welkom voor sterke verhalen en mooie poëzie vanaf donderdag 14 maart. In een kleine groep leest begeleidster Saskia een kortverhaal voor. Daarna volgt een gezellige babbel bij een kopje koffie of thee. Je sluit af met een gedicht.

Op consult bij de Digidokter in de Biekorf

Heb je vragen over je smartphone, tablet, computer of laptop? Kom dan op consultatie bij een Digidokter in Hoofdbibliotheek Biekorf. Elke tweede en vierde woensdag van de maand kan je er tussen 14u en 16u al je digitale vragen stellen.

SamenLeesgroepen in de regio

Een SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil personen die niet (meer) lezen aan het lezen brengen en hen van verhalen laten genieten. In een kleine groep worden een kortverhaal en een gedicht gelezen. De begeleider leest hardop voor. Daarna wordt er samen over gesproken en van gedachten gewisseld. Gezellig bij een kopje koffie of thee.

AROMA: samen koken, samen eten

Hou je van nieuwe smaken en ben je fan van de wereldkeuken? Vanaf woensdag 6 februari kun je daarvoor weer 9 keer in Buurtcentrum De Dijk in Sint-Pieters terecht!

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.