Nieuws

Home > Nieuws

Stop wapenhandel!

Wist je dat de Europese Unie subsidies wil geven aan de wapenindustrie? Het Europees Defensiefonds voorziet de komende tien jaar 40 miljard euro voor onderzoek, ontwikkeling en aankoop van wapens.Het Europees Defensiefonds zal niet zorgen voor een veiliger Europa, maar wel voor meer wapenexport, meer geweld, meer oorlog.

Zagros - een film van Sahim Omar Kalifa

Op zondag 5 november stellen Iraaks-koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa en Bruggeling-producent Dries Phlypo sde film "Zagros" voor.

Op ieders gezondheid

Op ieders gezondheid! Of toch niet? De relatie tussen armoede en gezondheid is al lang bekend: arm maakt ziek én ziek maakt arm. Samen met mensen in armoede willen we de gezondheidsongelijkheid aanklagen én taboes doorbreken. Viaeen aantal activiteiten plaatsen we een kritische noot en geven we kleine aanzetten naar een gezonde(re) levensstijl. 

11.11.11 - voor een humaan migratiebeleid

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Mensen vluchten niet zomaar, ze gaan op de loop voor conflicten, ongelijkheid, armoede of klimaatverandering. Het debat over vluchtelingen en migratie is heftig en emotioneel. Rationele argumenten maken nauwelijks een kans.

Bewonder de kunst - expo met werk van ervaringsdeskundigen

Eén op vier mensen krijgt in zijn/haar leven te maken met een geestelijk gezondheidsprobleem. Ook jij kent vast iemand die aan een psychische aandoening lijdt.Hoog tijd om normaal te doen over psychische problemen en clichés en taboes koud af te serveren.

Oostkamp 2030 - samen toekomst maken

De gemeente Oostkamp droomt over haar toekomst... samen met de burgers. Daarvoor werd enige tijd geleden het project ‘Oostkamp 2030 – samen toekomst maken’ opgestart. Centrale pijlers hierin zijn verbondenheid, omgeving en klimaat - onmisbare ingrediënten voor een warme gemeente.Intussen zijn een aantal burgergroepen actief om hun droom waar te maken.

Introvert in een extraverte maatschappij

Introvert zijn in een extraverte maatschappij, hoe doe je dat? 

Een nieuw herfstprogramma!

Wij zijn er helemaal klaar voor: een nieuw seizoen boordevol activiteiten.Blader in ons boekje, scan onze website: we wandelen, filosoferen, koken, schilderen, herstellen, bezoeken, musiceren...Er zit zeker iets voor jou tussen!

De Brugse SamenLeesgroep - tweede reeks

De SamenLeesgroep is een bijzondere leesgroep: ze wil mensen die niet (meer) lezen op een fijne manier in contact brengen met boeken en hen van verhalen doen genieten. Elke sessie komen een kortverhaal en een gedicht aan bod.

Investeer in Brugse Groene Stroom

Investeer 250€ in Brugse groene energie! Coopstroom, het eerste coöperatieve energieproject in Brugge, is uit de startblokken. Je kan nu investeren in een eerste project van de coöperatie: een zonnepanelen-installatie op het dak van het Vormingplushuis.

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.