Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Nieuw aanbod online!

Eindelijk. Het mag weer. Onze deuren gaan beetje bij beetje open. We werken nu enkele afgebroken cursussen af en stoomden een mooi najaarsaanbod klaar.Na de vakantie, vanaf 20 augustus, zijn we weer helemaal terug.  

We gaan voor veilig en virusvrij

We mogen - met mondjesmaat - opnieuw groepen ontvangen in ons Vormingplushuis. Maar we houden het veilig.

Klappen op de trappen

'Klappen op de trappen' is een nieuw initiatief van de Grootouders voor het Klimaat.De hele zomervakantie lang kan je op donderdagavond plaatsnemen op de trappen naast het Concertgebouw in Brugge. Acht zomerse donderdagavonden met straffe getuigenissen over het klimaat en akoestische muziek.

Prettige vakantie! - zomersluiting

We gaan er even uit en sluiten deuren en telefoonlijnen van 11 juli tot en met 20 augustus.Gelukkig werkt ons 'winkelmandje' de hele zomer door!  Je kan dus op elk moment online inschrijven voor de activiteiten van ons najaarsaanbod (doen!). We wensen iedereen een mooie, warme, onbekommerde en plezante vakantie!  

Kom uit je kot - nazomerse wandelingen

BRKom uit je kot. Verken je stad en streek in een beperkte groep, met een boeiende gids.

Liefde in tijden van corona - 51 diverse kettingverhalen

Terwijl de lockdown het hele land plat legde, lanceerde FMDO (koepel voor verenigingen van mensen met een migratieachtergrond) een verbindend schrijfexperiment, samen met 51 vrijwilligers. Samen schreven ze een kettingverhaal vanuit hun kot.

Sociaal-cultureel werk essentieel voor maatschappelijke relance

Meesters in Samenleven. Dat zijn de vele sociaal-culturele organisaties en initiatieven in Vlaanderen volgens een nieuwe campagne van De Federatie, spreekbuis van deze organisaties. 

In je kot - online cursussen in Vormingplusland

De programma's in huis zijn voorlopig geschrapt, maar de Vormingpluscentra in Vlaanderen hebben niet stil gezeten. Hier vind je hun online aanbod, dat je vanuit je woonkamer kan volgen! Je vindt hier een overzicht Geniet ervan... en we zien je heel graag terug... in real life!

Bel of mail de digidokter!

Vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Apps installeren op je toestel? Selfies nemen en op Facebook zwieren of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? Wat je digitale vraag ook is, de Digidokter kijkt voor een oplossing.

Videobellen - hoe begin je eraan?

We schakelen met z'n allen over naar de digitale wereld om, ook in coronatijden, mensen samen te brengen voor online vergaderingen, cursussen, gesprekken, digdokter-sessies... Maar een gesprek via videochat gaat er toch iets anders aan toe dan een gesprek 'in real life'.  Hieronder vind je enkele tips voor een geslaagde videobabbel:

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.