Ode aan het wandelen

U bent hier

Home > Ode aan het wandelen

Causerie

Wanneer

wo, 20/03/2019 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-03-20 19:30:002019-03-20 22:00:00GMT+01:00Ode aan het wandelenSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 10.00

Code: 19-7952

Wereldwijd bewegen mensen zich te voet: uit noodzaak of gemak, als vrijetijdsbesteding, vanuit spirituele motieven… Wandelpaden zijn de oudste sporen van de almaar dolende, naar zin hunkerende mens en nodigen uit om zelf in beweging te komen. Met lijf en leden, met hart en verstand, alleen of met anderen. Je zet de ene voet voor de andere en gaat op stap.
'Ode aan het wandelen' behandelt een rijke waaier aan wandelthema’s. Het is een uitnodiging om – al wandelend en al lezend – van het leven te genieten: de wandelschoenen aantrekken om even tot rust te komen, anderen te ontmoeten, als aanleiding tot een gesprek, om te lanterfanten, om in volle vrijheid halt te houden of de weg te vervolgen. Joris Capenberghs wandelt met jou door het boek, licht toe en leest passages.

Praktische info:

Joris Capenberghs vertaalde het literaire essay "Ode aan het wandelen" van de Franse antropoloog David Le Breton [2018].

Partners:

YOT vzw
Vlaams Fonds voor de Letteren

Over de begeleiding:

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog, en is als freelance mede­wer­ker verbonden aan Waerbeke. De laatste jaren begeleidt hij – bij wijze van experi­ment – al enkele ‘filosofische sa­lons’. Hij is o.a. docent bij Amarant, Vormingplus en Davidsfonds Acade­mie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.