Oostkamp 2030 - samen toekomst maken

U bent hier

Home > Nieuws > Oostkamp 2030 - samen toekomst maken

De gemeente Oostkamp droomt over haar toekomst... samen met de burgers. Daarvoor werd enige tijd geleden het project ‘Oostkamp 2030 – samen toekomst maken’ opgestart. Centrale pijlers hierin zijn verbondenheid, omgeving en klimaat - onmisbare ingrediënten voor een warme gemeente.
Intussen zijn een aantal burgergroepen actief om hun droom waar te maken.

Vormingplus steekt een handje toe met inspirerende avonden en praktische workshops:

Isoleer je huis - demo
Je maakt kennis met de verschillende soorten isolatie, de mogelijkheden en de juiste toepassingen. Isolatiedeskundige Anthony Maréchal demonstreert het aanbrengen van isolatie op een juiste manier; van de voorbereiding, het aanbrengen van een dampscherm, tot de afwerking.
op 7 oktober van 9u tot 12u - 8 euro

Demain: filmvoorstelling met nabespreking
De wereld zit in een ecologische, economische en sociale crisis. Toch kan het anders. Voor de docu Demain trok een team van vier cineasten naar tien verschillende landen. Ze geven een ander beeld. Stadslandbouw werkt: het is duurzaam en het brengt groen in de stad. Democratie werkt als de beslissingsmacht bij alle participanten van de maatschappij ligt. Ecologie en economie zijn niet aan elkaar tegengesteld. Ook onderwijs mag niet ontbreken in dit rijtje, kinderen zijn immers de burgers van morgen. Na de vertoning volgt een nabespreking onder leiding van Stefaan Segaert, educatie medewerker bij Vormingplus Waas en Dender.
op 23 november van 19u30 tot 22u - 5 euro

Thomas Decreus presenteert 'Dit is morgen'
Ergens zijn we het vermogen kwijtgeraakt om te dromen. De 30-urenweek, progressieve belastingen die de rijkdom herverdelen, een basisinkomen of de uitbreiding van de commons... dit zijn geen wereldvreemde utopieën maar concrete maatregelen die ooit op verschillende plaatsen in de wereld succesvol werden ingevoerd. Auteur en filosoofThomas Decreus bespreekt de hedendaagse recepten om onze samenleving uit de impasse te halen.
op 7 december van 20u tot 22u - 8 euro

Verticaal tuinieren
Geen plaats voor een tuin, enkel een balkon of een saaie gevel? Met een verticale tuin krijg je er in één klap een pak groen bij.
Tijdens de workshop maak je kennis met verschillende technieken van verticaal tuinieren.
Diëgo Van De Keere legt uit welke planten je kan gebruiken en hoe (gerecycleerd) materiaal in je groene muur verwerkt kan worden.
op 10 maart van 9u tot 12u - 15 euro

De natuurlijke keuken
Samen met kok en lesgever Peter Vandermeersch bereid je een soep, een hoofdgerecht en een passend dessert. Je maakt een smaakvolle en volwaardige seizoensmaaltijd klaar met onder andere de levendige en frisse voorjaarsgroenten en -kruiden. Je leert koken vanuit een ruimer idee omtrent voeding en leert deze ideeën ook concreet omzetten in het koken. Daarnaast krijg je inspiratie om zelf recepten op te bouwen en zo een nieuwe impuls aan je bereidingen te geven. De recepten zijn zo opgesteld dat ze eenvoudig in te passen zijn in de dagelijkse keuken en bij gezinnen met kinderen.
op 24 april van 19u tot 22u - 28 euro

Zelf sleutelen aan je fiets
Fietsfixer Franky brengt je een aantal belangrijke basisvaardigheden bij om je fiets te herstellen en onderhouden: een lekke band voorkomen en repareren, remmen afstellen, licht herstellen... Zo kan je je rijwiel tiptop in orde zetten. Na afloop ben je in staat om eenvoudige fietspannes zelf te verhelpen en vat je met gerust gemoed en een herstelkit je volgende fietstocht aan.
op 5 mei van 9u30 tot 16u - 20 euro
 

 

 

 

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.