Proeven van ochtendstilte - ontbijt en meditatie

U bent hier

Home > Proeven van ochtendstilte - ontbijt en meditatie

Straffe Streken 2019

Wanneer

za, 29/06/2019 - 07:45 - 10:30
Voeg toe aan kalender2019-06-29 07:45:002019-06-29 10:30:00GMT+01:00Proeven van ochtendstilte - ontbijt en meditatieBoeveriestraat 45 8000 Brugge

Waar

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 19-8280

Trees Dewever ontvangt u in de refter van de abdij voor een sober maar lekker ontbijt. Vanuit de stoel van de lectrice, waar de zusters religieuze teksten lazen tijdens de stille maaltijden, leest ze inspirerende teksten over meditatie en schetst ze de meerwaarde ervan voor de hedendaagse mens, met al zijn drukte en verwarring. Nadien maken we een stille wandeling door de tuin en worden we ons gewaar van de stilte rondom én in onze bewegingen.


Stillness is what creates love.

Movement is what creates life.

To be still and still moving – that is everything (Do Huyn Choe)


We ronden af in de Kapittelzaal met een zittende meditatie. Allereerst ervaren we hoe deugddoend het is om helemaal op je eigen plek te blijven. Hoe diep ontspannend het is om roerloos en geschiedenisloos te verwijlen in de open ruimte van Nu. Het is de ruimte van liefde en mededogen voor al wat is, die zich ontvouwt.


Min de stilte in uw wezen. Min de stilte die bezielt. Zij die alle stilte vrezen hebben nooit een hart gelezen. (Guido Gezelle)

Praktische info:

Deze activiteit maakt deel uit van onze Straffe Streken op 29 juni in de Sint-Godelieveabdij, een oase van rust pal in de stad. Je kan er de hele dag activiteiten volgen. Rust en meditatie, fluisterende kloostermuren, stille rituelen, religieus erfgoed... met deze rode draden weven we een mooi dagprogramma. 's Middags ben je welkom op onze potluck-lunch (breng dus zelf ook iets te eten mee).
Alle info: www.vormingplus-brugge.be/straffestreken

Over de begeleiding:

Trees Dewever is leraar Zijnsoriëntatie en relaxatietherapeute. Vanuit haar praktijk in het Begijnhof van Brugge geeft ze al meer dan tien jaar les in meditatie en Zijnsgeoriënteerde levenskunst. www.treesdewever.be

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.