Projecten

U bent hier

Home > Projecten
logo samen lezen

SamenLezen in West-Vlaanderen

In een SamenLeesgroep leest een begeleider een tekst en een gedicht voor, in een informele sfeer, gezellig met een kopje koffie. De deelnemers worden zachtjes aangespoord om te vertellen wat de teksten bij hen oproepen en de vrijwilliger leidt het gesprek in goede banen.
Uitstraling, Boost, Zindering, assertiviteit, isolement, zelfvertrouwen, sociale, communicatieve, re-integratie

Uitstraling-Boost-Zindering

We brengen mannen samen in de reeks “Boost”, en vrouwen in de reeks “Werken aan je uitstraling”. In acht tot tien sessies maken we een mix van activiteiten rond thema's als assertiviteit, sociale vaardigheden, doe-activiteiten met succes-ervaringen en reflectie. De deelnemers zijn cliënten van het Brugse OCMW.
foto praattafel

Praattafels Nederlands

Wil je graag je Nederlands oefenen? Of wil je mensen helpen om hun Nederlands te verbeteren? Dat kan op onze praattafels! Samen spreken we over wat ons bezig houdt. We oefenen door met elkaar te praten.

Dag van Verzet tegen Armoede

Elk jaar op 17 oktober vieren we de dag van Verzet tegen Extreme Armoede. In Brugge wordt de verzetsdag gedragen door het platform "Brugge Diallogstad", waarin de organisaties waar armen het woord nemen verzameld zijn.

Allemaal Mensen Brugge

"Allemaal Mensen", da's het motto van de 11.11.11-campagne van 2017 en - wellicht ook - 2018. In Brugge zetten heel wat organisaties hun schouders onder de 11.11.11-campagne.

Wij zijn Sint-Pieters!

Zaterdag 17 oktober 2015 om 15u, in de Sint-Pietersgroenstraat te Sint-Pieters Brugge. Een man gebogen over een kruiwagen belt aan bij nummer 41. Grabbelt in zijn kruiwagen en stopt de verbaasde dame aan de deur een tandenborstel in de hand. “Voor u, madam, en voor alle inwoners van Sint-Pieters, gratis. Met de groeten van RASP!”

Sint-Pieters Deelt

Buurtwerk Sint-Pieters, OCMW Brugge, Vormingplus Regio Brugge, Letskring Brugge, Sint-Vincentius Sint-Pieters, Davidfonds Sint-Pieters, bewonerswerking ’t Meulentje en vele losse wijkbewoners slaan de handen in elkaar voor een gedragen én gecoördineerd deelproject.
repair cafe

Aan de slag met een Repair Café

Een tweetal keer per jaar organiseert Vormingpluis een Repair Cafe. Heb je iets dat kan hersteld worden? Breng je spullen mee en we proberen samen met een ploeg vrijwilligers het ding weer aan de praat te krijgen.

Internationale Vrouwendag

Elk jaar rond 8 maart vieren een groep Brugse organisaties de Internationale Vrouwendag. meer info vind je op www.vormingplusbrugge.be/vrouwendag en bij Hilde Demuynck, 050 33 01 12 of hilde.demuynck@vormingplus.be

Mis-Verstand

In de week van de Geestelijke Gezondhied, rond 10 oktober, werken heel wat organisaties in de Brugse regio samen om het taboe rond geestelijke gezondheidszorg te doorbreken. Er worden elk jaar een reeks activiteiten georganisserd: bezoeken, gesprekken, tentoonstellingen, optredens, persacties...

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.