Projecten

U bent hier

Home > Projecten
start to run

Start to run, start to meet

Wil je graag samen lopen? Kom dan mee lopen met Beryl op zaterdagnamiddag! Volgens het principe van Start To Run bouwen we onze conditie op. We nemen ook de tijd om elkaar beter te leren kennen.   Elke zaterdagnamiddag om 14u30 Vanaf 5 september 2020, aan de kruispoort (kruisvest, brugge)

Pastorie Préférée

De Pastorie van Sint-Pieters vormt het hart van een mooie en lonende samenwerking tussen Stad Brugge, Buurtwerk Sint-Pieters, Vormingplus Brugge, lokale verenigingen en burgers.
logo samen lezen

SamenLezen in West-Vlaanderen

In een SamenLeesgroep leest een begeleider een tekst en een gedicht voor, in een informele sfeer, gezellig met een kopje koffie. De deelnemers worden zachtjes aangespoord om te vertellen wat de teksten bij hen oproepen en de vrijwilliger leidt het gesprek in goede banen.
Uitstraling, Boost, Zindering, assertiviteit, isolement, zelfvertrouwen, sociale, communicatieve, re-integratie

Uitstraling-Boost-Zindering

We brengen mannen samen in de reeks “Boost”, en vrouwen in de reeks “Werken aan je uitstraling”. In acht tot tien sessies maken we een mix van activiteiten rond thema's als assertiviteit, sociale vaardigheden, doe-activiteiten met succes-ervaringen en reflectie. De deelnemers zijn cliënten van het Brugse OCMW.
foto praattafel

Praattafels Nederlands

Wil je graag je Nederlands oefenen? Of wil je mensen helpen om hun Nederlands te verbeteren? Dat kan op onze praattafels! Samen spreken we over wat ons bezig houdt. We oefenen door met elkaar te praten.

Dag van Verzet tegen Armoede

Elk jaar op 17 oktober vieren we de dag van Verzet tegen Extreme Armoede. In Brugge wordt de verzetsdag gedragen door het platform "Brugge Dialoogstad", waarin de organisaties waar armen het woord nemen verzameld zijn, en tal van andere organisaties.

Allemaal Mensen Brugge

"Allemaal Mensen", dat was het motto van de 11.11.11-campagnes van 2017 en 2018.In Brugge zetten heel wat organisaties hun schouders onder die 11.11.11-campagne. Vormingplus bracht de partners rond de tafel en coördineerde het aanbod.  11.11.11 sloeg vanaf 2019 andere wegen in, maar in de regio Brugge surfen we nog even verder op het thema "Allemaal mensen".

Mannenmens - inspringtheater met mannen

Het stuk Mannenmens onderzoekt wat er met mannen gebeurt wanneer ze in een kwetsbare situatie terechtkomen: door geldgebrek, werkloosheid, ziekte of een echtscheiding. Hoe tekenen deze ervaringen hun leven en hun zelfwaardegevoel? Wat doet het met hun relaties en hoe reageert de omgeving?

Wij zijn Sint-Pieters!

Zaterdag 17 oktober 2015 om 15u, in de Sint-Pietersgroenstraat te Sint-Pieters Brugge. Een man gebogen over een kruiwagen belt aan bij nummer 41. Grabbelt in zijn kruiwagen en stopt de verbaasde dame aan de deur een tandenborstel in de hand. “Voor u, madam, en voor alle inwoners van Sint-Pieters, gratis. Met de groeten van RASP!”

Sint-Pieters Deelt

Buurtwerk Sint-Pieters, OCMW Brugge, Vormingplus Regio Brugge, Letskring Brugge, Sint-Vincentius Sint-Pieters, Davidfonds Sint-Pieters, bewonerswerking ’t Meulentje en vele losse wijkbewoners slaan de handen in elkaar voor een gedragen én gecoördineerd deelproject.

Pagina's

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.