Projecten

Home > Projecten

Ik stem ook

Geen Belg? Toch kan ook jij je stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018, net als alle Belgische kiezers. Niet-Belgen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en – belangrijk! – zich voor 31 juli 2018 laten registreren als kiezer bij hun gemeentebestuur. Doén, zouden we zeggen, dan stem jij ook!

Wij zijn Sint-Pieters!

Zaterdag 17 oktober 2015 om 15u, in de Sint-Pietersgroenstraat te Sint-Pieters Brugge. Een man gebogen over een kruiwagen belt aan bij nummer 41. Grabbelt in zijn kruiwagen en stopt de verbaasde dame aan de deur een tandenborstel in de hand. “Voor u, madam, en voor alle inwoners van Sint-Pieters, gratis. Met de groeten van RASP!”
logo samen lezen

Samen Lezen

Zin om een sterk verhaal te lezen en een mooi gedicht te horen? En om samen met anderen te praten over de tekst? Dan is een samenlees-groep iets voor jou. In een samenlees-groep leest een begeleider een aantal stukken tekst voor. Zo maak je literatuur bereikbaar voor iedereen. Samen lezen is een geknipte methodiek om aan inclusie te werken.
foto praattafel

Praattafels Nederlands

Wil je graag je Nederlands oefenen? Of wil je mensen helpen om hun Nederlands te verbeteren?Dat kan op deze prattafels! Samen spreken we over wat ons bezig houdt. We oefenen door met elkaar te praten. In juli en augustus zijn er geen praattafels. In de week van 11 september 2017 beginnen we opnieuw:

Sint-Pieters Deelt

Buurtwerk Sint-Pieters, OCMW Brugge, Vormingplus Regio Brugge, Letskring Brugge, Sint-Vincentius Sint-Pieters, Davidfonds Sint-Pieters, bewonerswerking ’t Meulentje en vele losse wijkbewoners slaan de handen in elkaar voor een gedragen én gecoördineerd deelproject.
Erfgoeddag, erfgoed, Brugge, monumenten, historisch, diversiteit, inclusie, cultureel, minderheden

Erfgoeddag

Erfgoeddag als hefboom voor diversiteit en inclusie - In een stad als Brugge is erfgoed een belangrijk thema. Erfgoeddag in Brugge betekent een heel weekend, vol met activiteiten, tentoonstellingen en evenementen. Er zijn sterke spelers actief: het Bruggemuseum, de Erfgoedcel, de intercommunale archeologische dienst Raakvlak.
Uitstraling, Boost, Zindering, assertiviteit, isolement, zelfvertrouwen, sociale, communicatieve, re-integratie

Uitstraling-Boost-Zindering

Vorming plus en het OCMW Brugge werken samen om mensen te empoweren en te begeleiden naar re-integratie. Er wordt gewerkt aan sociale en communicatieve vaardigheden, de manier van overkomen en aan ontmoetingen.
digitale week, computer, tablet, smart phone, android, linux, windows, ipad, iphone, digitaal, digidokter

Digitale week

De Digitale Week is een week vol multimedia-activiteiten in heel België, die gratis of zeer goedkoop worden aangeboden. De activiteiten zijn zeer divers, dus zowel  beginners als mensen met wat meer ervaring zijn welkom.

Bouwstenen voor vrijwilligers

Met een bijzonder vormingsaanbod voor (bestuurs)leden willen we tegemoet komen aan de vele noden en verzuchtingen van vrijwilligers die actief zijn in verenigingen. De voorgestelde vormingen bieden extra know-how op het vlak van organisatie, wetgeving, externe communicatie en persoonlijke ontwikkeling.  

Huiskamerbabbel "Asiel en migratie in een superdiverse samenleving"

Asiel, migratie, superdiversiteit. En ook veiligheid en terrorisme. Al die termen worden in één adem genoemd. Het zijn alvast belangrijke thema's in onze samenleving vandaag.

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.