In regel met de nieuwe vzw-wet

U bent hier

Home > In regel met de nieuwe vzw-wet

Bouwstenen voor vrijwilligerswerk

Wanneer

do, 14/11/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-11-14 19:30:002019-11-14 21:30:00GMT+01:00In regel met de nieuwe vzw-wetSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 6.00
Sociale prijs - 1.50

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.139€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.708€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 19-8426

Onlangs werd een nieuwe vzw-wet goedgekeurd in het Parlement. Luk Tas (projectmanager bij Scwitch cvba) vertelt wat de nieuwe verplichtingen zijn, welke acties je moet ondernemen en wanneer juist. Hoe breng je je vzw in regel? Wat zijn de basisvoorwaarden voor een gezond en haalbaar vzw-beheer? Wat betekent het dat de overheid vzw’s wettelijk als onderneming beschouwt? Wat betekent dit alles voor de aansprakelijkheid van de leden en bestuurders, de verplichte en raadzame verzekeringen, de financiële opvolging van je vzw? Luc Tas focust op lokale vzw's en maakt ruimte voor je vragen.

Partners:

SCWITCH

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.