Rituelen - Waarom we niet zonder kunnen

U bent hier

Home > Rituelen - Waarom we niet zonder kunnen

Boekpresentatie

Wanneer

zo, 27/10/2019 - 10:30 - 12:30
Voeg toe aan kalender2019-10-27 10:30:002019-10-27 12:30:00GMT+01:00Rituelen - Waarom we niet zonder kunnenMarkt 12b 8000 Brugge

Waar

Boekhandel De Reyghere
Markt 12b
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 19-8461

Mensen zijn rituele wezens. Ze proberen zich, via rituelen en symbolen, te verhouden tot de wonderen die het leven werkelijk zin geven. De niet-aflatende interesse in rituelen en spiritualiteit, ook in onze postmoderne tijd, toont dat we blijven verlangen naar betovering. Tegelijk lijkt er iets fundamenteel veranderd. Religieus geïnspireerde rituelen worden vandaag beschouwd als instrumenten die je naar goeddunken kunt gebruiken. Kunnen het wonder en de verwondering in die context wel overeind blijven? In zijn boek 'Rituelen. Waarom we niet zonder kunnen.' laat Herman De Dijn alle grote thema's de revue passeren: verwondering en wetenschap; rituelen en symbolen; vrijheid, gezag en traditie; religie en spiritualiteit in een postmoderne wereld.


Partners:

Boekhandel De Reyghere

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.