Simon Stevin. Een wonder is geen wonder.

U bent hier

Home > Simon Stevin. Een wonder is geen wonder.

stadswandeling

Wanneer

za, 05/09/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-09-05 10:00:002020-09-05 12:00:00GMT+01:00Simon Stevin. Een wonder is geen wonder.Burg Brugge 8000 Brugge

Waar

Burg Brugge
Burg Brugge
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 12.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 10.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8929

Elke Bruggeling kent het Simon Stevinplein. Maar wie was die Simon Stevin ? De invoering van het tiendelig stelsel in het dagelijks leven was slechts één geniale vondst van deze Homo Universalis. Hij was niet enkel vernieuwer in de boekhoudkunde, maar ook architect van ingenieuze ontwerpen van steden, waterwerken en forten. En een gezonde geest vraagt altijd een gezond lichaam, dus ook de sporters komen aan hun trekken met Simon Stevins zeilwagen. En deze veelzijdige wiskundige verrijkte ook ons Nederduyts met eigen wetenschappelijke termen voor de zeven vrije kunsten. Wie verkiest nu de “matematiek” niet boven onze “wiskunde”?

Praktische info:

We spreken af op de Burg, voor het stadhuis. De wandeling eindigt met een bezoekje aan de tentoonstelling over Simon Stevin in het Stadsarchief. We beperken de groep tot 20 personen. Breng een mondmasker mee.

Partners:

S-wan vzw

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.