Snijtechnieken in de keuken - soorten messen en het slijpen ervan

U bent hier

Home > Snijtechnieken in de keuken - soorten messen en het slijpen ervan

Wanneer

wo, 17/03/2021 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2021-03-17 19:00:002021-03-17 22:00:00GMT+01:00Snijtechnieken in de keuken - soorten messen en het slijpen ervanSint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Waar

Vormingplus regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 36.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 30.00
Sociale prijs - 6.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 21-8925

Je bereidingen worden aantrekkelijker, creatiever en meer gevormd wanneer je je groenten op zeer diverse manieren en aan de hand van diverse snijtechnieken leert verwerken. Vormen zoals julienne, brunoise en mirepoix maar ook technieken zoals ciseleren, eminceren, snipperen en het snijden van driehoeken, cocottes en staafjes komen o.a. aan bod in deze les. Je kan alles ook zelf inoefenen. Je leert verder de verschillende soorten messen uit de vegetarische keuken kennen, en hoe je er mee werkt. Peter Vandermeersch toont je ook hoe je je messen scherp houdt.

Praktische info:

Breng zeker verschillende keukenmessen mee. Je krijgt uitgebreid de kans om te leren snijden en om je messen te leren slijpen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië.
De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.