Soep en Feiten - actua op de middag

U bent hier

Home > Soep en Feiten - actua op de middag

Wanneer

di, 06/10/2020 - 12:00 - 13:00
Voeg toe aan kalender2020-10-06 12:00:002020-10-06 13:00:00GMT+01:00Soep en Feiten - actua op de middagSint-Jakobsstraat 36 8000 Brugge

Waar

Grand Café De Republiek
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 20-9007

Bij een kop dagverse soep en je eigen boterhammen staan we stil bij de actualiteit. Een expert ter zake belicht het thema met feiten, visie en achtergronden. Vragen stellen kan uiteraard! Woon of werk je in Brugge? Ben je student? Iedereen is welkom. We verwachten je om 12u, we ronden af rond 13u - perfect voor je lunchpauze.


Onze gast op 6 oktober is Kristof Lataire.


Ondernemer Kristof Lataire was meer dan 13 jaar actief binnen de congregatie Broeders van Liefde, waar hij zich onder meer concentreerde op de herbestemming van religieus erfgoed. Vanuit die ervaring startte hij met Kapittel, een organisatie die co-creatieve trajecten over de toekomst van ons religieus patrimonium begeleidt, met oog voor zowel traditie als experiment. Door samenwerking wil Kapittel burgers, beleidsmakers en organisaties met elkaar verbinden en versterken.

In de Brugse binnenstad is of was bijna een kwart van de (groene) ruimte verbonden aan religieus erfgoed. Tijdens deze Soep & Feiten spitst Kristof zich specifiek toe op de Brugse context en gaat hij dieper in op de vraag hoe we deze transitie afstemmen op de hedendaagse behoeftes van de stad en haar inwoners. Deze lezing maakt deel uit van het tiendaagse stadsfestival AMOK (organisatie: kunstencentrum Kaap) dat zich dit jaar focust op rituelen en religieus erfgoed.


Meer info over Soep en Feiten: https://www.facebook.com/events/969380440192855/

Praktische info:

In deze prijs is een tas soep inbegrepen. De gebruikelijke Corona-maatregelen gelden: afstand houden, handen ontsmetten, hoesten en niezen in de elleboog, mondmasker verplicht tot je neerzit. De soep wordt niet aan de gebruikelijke tafel aangeboden, maar geserveerd. Inschrijven is verplicht.
Kom je met je samen met iemand uit je bubbel? Geef dan de namen door in het opmerkingenveld bij de inschrijving. Zo kunnen we daar rekening mee houden bij de zaalopstelling en winnen we wat plaats.

Partners:

Masereelfonds Brugge
Republiek
Openbare Bibliotheek Brugge

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.