Soep en Feiten - actua op de middag

U bent hier

Home > Nieuws > Soep en Feiten - actua op de middag

***

Elke maand kan je in De Republiek terecht voor een actualiteitslezing gebald in een lunch break. Tijdens ‘Soep en Feiten’ sta je bij een kom dagverse soep stil bij de actualiteit. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge... Woon of werk je in Brugge? Ben je student? Iedereen is welkom. Als extraatje voorziet Openbare Bibliotheek Brugge bij elke lezing een leeslijst voor mensen die nog meer achtergrond en duiding bij het thema willen.

Ook hier gelden de Corona-maatregelen: afstand houden, handen ontsmetten, hoesten en niezen in de elleboog, mondmasker dragen tot je neerzit. De soep wordt niet aan de gebruikelijke tafel aangeboden, maar geserveerd.
Let op: voor inschrijven en betalen (5 euro) is verplicht. Het is handig als je je zoveel mogelijk per bubbel inschrijft (vul de namen van je bubbel in op het opmerkingsveld wanneer je je inschrijft).
Inschrijven via Vormingplus regio Brugge - www.vormingplus.be/brugge

 

SOEP en FEITEN

dinsdag 10 november - Pascale Cockhuyt 
Pascale Cockhuyt is coördinator van de vzw Wieder, een erkende vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. Ze komt dagelijks in contact met Bruggelingen die in moeilijke omstandigheden leven en elke dag strijd leveren tegen praktische, financiële en familiale problemen, eenzaamheid, vooroordelen.
In tijden van corona is deze strijd extra hard. Hoe kunnen we de kloof overbruggen en kwetsbare mensen ondersteunen? Hoe pakken we vooroordelen aan?

Schrijf je hier in

***

dinsdag 8 december
Meer info volgt!

PRAKTISCH
We verwachten je om 12u, we ronden af rond 13u.
Plaats: Grand Café De Republiek - Sint-Jakobsstraat 36, Brugge

Soep & Feiten is een initiatief van Vormingplus, De Republiek, Masereelfonds Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.