Straffe Streken in het Psychiatrisch Ziekenhuis OLV

U bent hier

Home > Straffe Streken in het Psychiatrisch Ziekenhuis OLV

Aan het einde van de zomer hoef je nog niet te denken… maar hou wel deze datum vast: vrijdag 28 augustus. Dan ben je welkom op onze Straffe Streken, binnen de muren van een bijzondere Brugse plek, het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw.

We mogen er gebruik maken van verschillende lokalen, tuinen, de boerderij, sportzalen, cafetaria…
Het programma zit in volle brainstormfase: de historiek van plek en gebouw, laagdrempelige workshops samen met bewoners van het ziekenhuis, ecologie in de boerderij, wandelingen rond zorg in Brugge…

Je leest er binnekort alles over op deze pagina.

SAVE THE DATE
Straffe Streken op vrijdag 28 augustus
in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw, Sint-Michiels

Bekijk het programa van vorig jaar:

 

 

Kom eens piepen

De Sint-Godelieveabdij is een unieke plek. Meestal kan je er niet los binnenlopen. Wel op 29 juni! Kom gerust eens langs, drink iets in de bar en geniet van de schitterende tuin, de stille kloostergangen, de oude ontvangstruimte, de kapel, refter… Je wandelt zo het leven van de zusters binnen.
Je bent de hele dag door welkom.

Potluck – heerlijke lunch

Een potluck is even simpel als gezellig. Wie aanschuift breng iets mee om te delen: een slaatje, belegd brood, koude pasta, fruitsla, (groente)taart…
Schuif mee aan van 12u30 tot 13u30. Inschrijven hoeft niet, breng wel iets te eten mee.

 

Relaxen in de shiatsu-tent

Maak je dag helemaal af en neem even plaats in de shiatsu-tent. Je geniet van een weldadige massage en stapt kwiek en energiek naar buiten De massage wordt uitgevoerd op kledij.

Doorlopend van 10u tot 15u30 – gratis

 

 

 

PROGRAMMA 2019

(inschrijven is verplicht voor alle activiteiten - klik op de foto of titel)

 

Start in de voormiddag:

 

 

PROEVEN VAN OCHTENDSTILTE – ontbijt en meditatie

 

Een sober maar lekker ontbijt in de abdijrefter, een stiltewandeling in de tuin en een zittende meditatie in de Kapittelzaal. Wat een start van je dag. Voor vroege, stille vogels.

van 7u45 tot 10u30 – € 5  

 

 

BOEKBINDEN – ambachtelijk fotoboekje

 

Met papier, karton en een simpele naaitechniek maak je een zelfgebonden koesterboekje met vintagelook. Ideaal om belangrijke levensmomenten en rituelen te bundelen.

van 9u30 tot 12u – € 5 

 

 

BEZOEK AAN DE SINT-GODELIEVEABDIJ

 

De Sint-Godelieveabdij was tot eind 2013 een slotklooster van de zusters Benedictinessen. De gids loodst je door deze uitzonderlijk site. Hoe werkten, bidden, aten en sliepen de Benedictinessen? En welke toekomst gaat deze abdij tegemoet?

van 10u tot 11u30 – € 5 

 

 

SCHRIJVEN IN DE ABDIJ – dagworkshop met Tania Verhelst

 

Met pen en papier trek je je terug uit de drukte en schrijf je op wat je niet bedenken kon. Een kortverhaal, een gedicht, éénwoordzinnetjes, de tekst van een lied dat nog geen muziek kent... het kan allemaal.

van 10u tot 17u – € 15  

 

 

DE KLEUR WIT – actieve lezing

 

Wit is een blanco bladzijde waarop je mag beginnen. Wit is stralend en positief, onschuldig onbezoedeld en zuiver. Neem plaats in het witte universum van kleurenconsulente Iris Arickx.

van 10u tot 11u – € 5 

 

 

OUDE BEWAARTECHNIEKEN – workshop

 

Je gaat aan de slag met natuurlijke bewaartechnieken: inkuilen, drogen, inzuren, fermenteren, konfijten, verwerken tot confituur of chutney... Lekkere proevertjes inbegrepen!

van 10u tot 12u30 - € 5  

 

 

SAFARI IN BRUGGE – natuurwandeling in de stad

 

Een groene wandeling langs stedelijke biotopen, zoals oever- en muurvegetatie, publieke parken, oude bleekweiden, kloostertuinen, bomenrijen. Je leert ook hoe we dit natuurschoon in stand houden.

van 10u tot 12u – € 5 

 

 

ANDERS LEREN DENKEN – stop met piekeren

 

Piekergedachten zijn terugkerende negatieve gedachten. Patrick De Decker vertelt hoe je met enkele technieken uit de cognitieve psychologie je eigen gedachten kan bijsturen.

van 10u tot 12u – € 5 

 

 

CREATIEF MET ORGANZA

 

Met de delicate stof organza en pareltjes creëer je een unieke bloem, die je kan verwerken tot een broche of een haarspeld. Creatief en rustgevend.

van 11u15 tot 12u15 – € 5  

Start in de namiddag - deel 1:

 

 

TOTALE RELAXATIE MET KRUIDEN, OLIËN EN OEFENINGEN

 

In de mooie kloosteromgeving neem je afstand van de drukte: met rustgevende kruiden, etherische oliën en eenvoudige ontspanningsoefeningen.

van 13u30 tot 15u – € 5 

 

 

PROEVEN VAN YOGA

 

Deze zachte vorm van yoga is voor iedereen haalbaar. Je gebruikt een stoel in plaats van een mat. Iedereen kan meedoen en je kan de oefeningen gebruiken op kantoor of gewoon even tussendoor.

van 13u30 tot 14u45 – € 5  

 

 

WEST-BRUGGE, VAN DE 19DE EEUW TOT NU - wandeling

 

West-Brugge, dat is 't Zand, de Smedenstraat, de Kapel OLV van Blindekens, de Smedenpoort, de oude stadsvestingen, de Dumeryklok, de Sint-Godelieveabdij, de godshuizen... Je kijkt terug en blikt vooruit.

van 14u tot 16u – € 5 

 

 

AMBACHTELIJK HOUTSNIJDEN - workshop

 

Met eenvoudig gereedschap leer je een stuk hout bewerken tot een botermesje of haarstokje. Je hebt geen voorkennis nodig, enkel enthousiasme voor deze oude ambacht en unieke creaties.

van 14u tot 16u30 – € 5  

Start in de namiddag - deel 2:

 

 

ZEN-ART - creatief tot rust komen

 

Een pen en een wit blad. Dat is alles wat je nodig hebt voor ZEN-art. Je tekent lijnen en stippen en zo ontstaan spontaan patronen. Door de intense concentratie voel je een weldadige rust.

van 15u30 tot 17u – € 5  

 

 

BEZOEK AAN DE SINT-GODELIEVEABDIJ

 

De Sint-Godelieveabdij was tot eind 2013 een slotklooster van de zusters Benedictinessen. De gids loodst je door deze uitzonderlijk site. Hoe werkten, bidden, aten en sliepen de Benedictinessen? En welke toekomst gaat deze abdij tegemoet?

van 15u30 tot 17u – € 5 

 

 

SONGS OF PRAISE - samen zingen in de abdij

 

Je trekt door de mooiste plekken van de abdij en zingt blije lofliederen uit alle windstreken en culturen: gospels, mantra's, kerkelijke liederen, Indiaanse gezangen... Halleluljah, praise the lord!

van 15u30 tot 17u – € 5 

Terug naar boven

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.