Uitstraling-Boost-Zindering

U bent hier

Home > Projecten > Uitstraling-Boost-Zindering
Uitstraling, Boost, Zindering, assertiviteit, isolement, zelfvertrouwen, sociale, communicatieve, re-integratie

We brengen mannen samen in de reeks “Boost”, en vrouwen in de reeks “Werken aan je uitstraling”. In acht tot tien sessies maken we een mix van activiteiten rond thema's als assertiviteit, sociale vaardigheden, doe-activiteiten met succes-ervaringen en reflectie. De deelnemers zijn cliënten van het Brugse OCMW.

Het Brugse OCMW stelt vast dat sommige cliënten niet nog klaar zijn om aan te sluiten bij een traject naar reïntegratie op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. Het ontbreekt hen aan sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Met deze reeksen willen we hen helpen om die stap naar een reïntegratietraject wel te zetten.

De reeks voor vrouwen loopt al geruime tijd, sinds 2005-2006, en is een vaste waarde geworden. Deelnemers aan de reeksen kunnen na afloop aansluiten bij het project “Zinderin(g)”. Elke maandagmorgen komen de dames samen, om te koken, te babbelen, eens een uitstap te doen, te knutselen... Kortom, bijeen zijn en elkaar versterken. Door die ontmoeting te organiseren dragen we bij aan het voortzetten van de positieve effecten die we met de cursus “Werken aan je uitstraling” hebben bereikt.

De reeks voor mannen is jonger. Mannen blijken het moeilijker te hebben dan vrouwen om deel te nemen aan een cursus; daarom is sinds 2014 gekozen voor een doe-reeks. Niet te veel woorden, niet praten rond een tafel, maar samen iets doen.

Een samenwerking tussen OCMW Brugge en Vormingplus.
Meer info bij Hilde Demuynck, 050 33 01 12 of hilde.demuynck@vormingplusbrugge.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor ons e-zine (via het oranje blok hiernaast)

Volg Vormingplus op Facebook.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.