Van Open Poort tot Brugse Zot

U bent hier

Home > Van Open Poort tot Brugse Zot

Mis-Verstand 2019

Wanneer

za, 05/10/2019 - 10:00 - 12:15
Voeg toe aan kalender2019-10-05 10:00:002019-10-05 12:15:00GMT+01:00Van Open Poort tot Brugse ZotOnze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid 1 8000 Brugge

Waar

Onze-Lieve-Vrouwekerk
Onze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid 1
8000 Brugge

Prijzen

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 19-8387

Je trekt in het spoor van de Brugse geestelijke gezondheidszorg door de eeuwen heen. Al wandelend langs plaatsen waar arme en rijke geesteszieken werden opgenomen krijg je uitleg over de evolutie van de zorg, over de heiligen die vereerd werden en over de rol van de overheid. Je hoort de verklaring van 'Brugse Zot' en de link tussen de familie Maes van brouwerij De Halve Maan en Petrus Maes, stichter van de Congregatie Zusters van de Bermhertigheid Jesu.

Praktische info:

De wandeling vertrekt aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk (portaal van de kerk, hoek Mariastraat en Onze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid) en eindigt op het Walplein.
Het project Mis-Verstand wil taboes rond psychisch ziek zijn doorbreken. Je leest er alles over op www.misverstandbrugge.be.

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.