Verhalenwandeling op Sint-Anna

U bent hier

Home > Verhalenwandeling op Sint-Anna

Wanneer

za, 12/09/2020 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-09-12 14:00:002020-09-12 17:00:00GMT+01:00Verhalenwandeling op Sint-AnnaPredikherenrei 56 8000 Brugge

Waar

Conzett-Brug
Predikherenrei 56
8000 Brugge

Prijzen

Solidariteitsprijs - 10.00

Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!

Standaardprijs - 8.00
Sociale prijs - 2.00

Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt)
OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent
OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen).
Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen.
Details vind je onder de knop "praktisch".

Code: 20-8892

Rasverteller Lucas Vandenbussche verzamelde tien jaar geleden een grote hoeveelheid volksverhalen in Brugse wijken. 

Op deze vertelwandeling geeft hij de volksverhalen van het Bilkse en Sint-Anna prijs. Twee wijken die meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste zicht zou denken. We stoppen aan huizen, op pleintjes waar er merkwaardige gebeurtenissen verscholen zitten. Particuliere geschiedenissen van de kleine man... soms nog geen 70 jaar geleden.... soms lachwekkend, soms triestig, soms huiveringwekkend... De gevels en de huizen geven hun oude geheimen prijs over liefde, solidariteit, creatief overleven als kleine man, bijgeloof. Een enkele keer pikant en dikwijls met een kwinkslag.... 

Heb je er zin in? Stap dan met Lucas en verneem hoe de kleine man en vrouw Brugge toen beleefde. Westvlaams gesproken en zo nodig: vertaald.

We verzamelen aan de Conzettbrug (‘de roste buze’) bij de Coupure om 14u (we eindigen om 17u).

Praktische info:

We beperken de groep tot 20 personen. Breng een mondmasker mee.

Over de begeleiding:

Lucas Vandenbussche is communicatietrainer in een sociale hogeschool en gebruikt zijn expertise in opdracht van verschillende andere organisaties. Hij is ook acteur en theatermaker. Via zijn opleiding tot eutonie-pedagoog ligt zijn deskundigheid vooral op het vlak van lichaamstaal. Hij coördineert ook Tink Tank Performances (theatermakerij).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor ons e-zine.

Registreer je om ze gratis de papieren brochure in je bus te krijgen.

V-Zine (elektronische nieuwsbrief)

You must have Javascript enabled to use this form.